Fietsfestival Drenthe is bijna zover. Op 2 september kunnen fietsliefhebbers genieten van een mooie tocht door Hoogeveen en omstreken. Onderweg komen ze langs prachtige natuur, leuke campings, interessante musea, een historisch monument en gezellige horeca. De organisatie heeft alles geregeld voor een geslaagde fietsdag.

Inschrijven kan via de website www.fietsfestivaldrenthe.nl of bij Punt H in de Hoofdstraat in Hoogeveen. Op de dag zelf kan er ook nog ingeschreven worden bij sporthal Het Activum in Hoogeveen, waar de start is tussen 9.00 uur en 11.00 uur. Voor een klein bedrag krijgen de deelnemers onderweg een hapje en een kop koffie aangeboden.

De route gaat door het Rees dal, Steenberger Oosterveld, Klein Zwitserland, De Falieberg, Veeningen, Fort, Zuidwolde, Alteveer en het Zuiderpark in Hoogeveen. Er zijn verschillende afstanden mogelijk: 30, 40 of 40+ kilometer. Er zijn ook koffie-stops en rustplekken onderweg. Hieronder stellen we enkele locaties voor waar de fietsers kunnen stoppen.

Door Henk Boer

Geef een reactie