HOOGEVEEN – Niet de jubileumeditie die de organisatie voor ogen gehad, maar toch een meer dan geslaagde editie. Op vrijdag 14 en zaterdag 15 augustus vond in Hoogeveen de vijfde editie plaats van Trappen Happen en Stappen. Deze zomer het enige Drentse recreatieve fietsevenement en ondanks de Corona met een recordaantal deelnemers per dag.

De start was vanuit de tuin van theater de Tamboer en daar waren de eerste Corona maatregelen meteen zichtbaar. Vertrek in tijdsblokken, borden met geheugensteuntjes om vaker de handen te wassen, met de fiets aan de hand langs de start om zo 1.5 meter te kunnen waarborgen en een eenrichtingsroute. Rienk Kluiving van de organisatie vult aan: ‘wij zijn ontzettend blij dat we dit evenement alsnog hebben kunnen organiseren en het was hier en daar wel een gepuzzel, maar we hebben alle deelnemers van te voren goed geïnformeerd en alle stopplekken zijn Coronaproof gemaakt. En mooi om te zien dat alle deelnemers zich ook aan alle regels houden, zo hoort het maar dat vonden we van te voren wel het meest spannend’. Collega Myrthe Strijker vult aan: ‘de deelnemers vonden het ook leuk om weer iets te kunnen doen. Dat zagen we al bij het aanmelden, want beide dagen waren alle beschikbare plaatsen gereserveerd. We hebben ontzettend veel complimenten gekregen. Het was echt fietsen en genieten. De mensen vonden de routes prachtig en ook de hapjes werden gewaardeerd’.

De route van vrijdag ging langs Drijber/Nieuw-Balinge en op zaterdag langs Pesse/Ruinen. ‘Het enige wat de mensen jammer vonden was dat er geen 60 kilometer route was. Maar door de geringe voorbereidingstijd vanwege Corona, het evenement zou eerst niet doorgaan, konden we dit niet realiseren. Als je iets aanbiedt dan moet het goed zijn en dat konden we bij de 60 kilometer met name op het gebied van begeleiding niet voor elkaar krijgen en dus een bewuste keuze om deze route dit jaar niet aan te bieden. Gelukkig had iedereen daar begrip voor’ vervolgen de organisatoren. ‘Groot voordeel was dat het fietsen rustiger werd ervaren, omdat we in tijdsblokken starten en mensen dus heel verspreid vertrokken. Dit vergroot de veiligheid, omdat er ook minder wordt ingehaald. En we wisten van te voren de aantallen en konden daar qua catering goed op inspelen’.

de jongste deelneemster met trotse moeder

Volgend jaar jubileumeditie
De jubileumeditie die voor volgend jaar gepland stond, wordt doorgeschoven naar 2021. Dan vindt het fietsevenement plaats op donderdag 19, vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus 2021. Voor het evenement worden weer mooie routes samengesteld, maar er zullen onderweg ook ludieke acties zijn waarmee het jubileum wordt gevierd.

 

Door Henk Boer

Geef een reactie