HOOGEVEEN – Naar aanleiding van het doorslaande succes van de eerste editie vorig jaar, vindt op zaterdag 2 september de tweede editie van het fietsfestival Drenthe plaats. Vorig jaar namen 450 fietsers en fietssters aan het evenement deel en de organisatie hoopt deze editie op meer deelnemers. Er kan tussen 9.00 uur en 11.00 uur gestart worden bij Het Activum.

De organisatie heeft zich met enthousiasme gestort op het tweede fietsfestival Drenthe. Op zaterdag 2 september kan er tussen 9.00 uur tot 11.00 uur gestart worden bij sporthal Het Activum in Hoogeveen. Inschrijven kan bij Punt H aan de Hoofdstraat en via de website www.fietsfestivaldrenthe.nl. Ook op de dag zelf kunnen deelnemers zich nog laten inschrijven bij Het Activum. Tijdens het tweede fietsfestival kunnen de deelnemers kiezen uit routes van 30, 40 of 40+ kilometer.

De routes leiden de fietsers onder andere door natuurgebied Takkenhoogte-Meeuwenveen in het Reestdal, Steenberger Oosterveld, Klein Zwitserland, De Falieberg, Veeningen, Fort, Zuidwolde, Alteveer en het Zuiderpark in Hoogeveen. Tijdens de gezellige fietsrit zijn er koffiestops en rustplekken, zoals museum De Wemme in Zuidwolde, camping De Entekoele in Zuidwolde, dorpshuis Veeningen, boerderij/zichtstal Ten Kate in Veeningen en De Lekkernij aan de Hoofdstraat in Hoogeveen. Onderweg zullen de deelnemers vermaakt worden door muzikale bijdragen van muzikanten.

Naast de 30 of 40 kilometer route wordt er ook een extra 40 plus route toegevoegd om een bezoek te kunnen brengen aan De Muur tegen Geweld aan de Commissieweg te De Wijk. Het monument is allereerst een plaats om mensen te gedenken die door geweld om het leven zijn gekomen. Bij de finish bij Het Activum zorgt de organisatie voor een muzikale afsluiting van de tweede editie van Fietsfestival Drenthe.

Hilda Slot, Sjon Kleine, Tom Thomas, Gradus van Goor en Tineke Mull vormen de organisatie van Fietsfestival Drenthe. ,,We hebben vooral de route uitgezet langs gebieden die veel Hoogeveners niet kennen. Wij denken dat veel deelnemers verrast zullen worden. De vorige keer deden er 450 mensen mee en ons doel is deze keer zevenhonderd deelnemers te begroeten. We zouden zelfs duizend deelnemers aan kunnen,” zegt één van de organisatoren Tom Thomas. Rijwielhandel Luppes uit Hoogeveen heeft opnieuw zijn medewerking toegezegd en zal tijdens de fietstocht waar nodig hulp bieden.
Voor vragen aan de organisatie kan men mailen naar info@fietsfestival-drenthe.nl.

Geef een reactie