Evenementen

Fietsfestival Drenthe zeer geslaagd!

HOOGEVEEN – Op 19, 20 en 21 augustus werd er weer een geslaagd fietsfestival georganiseerd. De deelnemers konden volop genieten van mooie routes door de Drentse natuur en dorpen en van een mooi festivalprogramma. In plaats van de hapjes zoals voorgaande jaren waren er lunch- en borrelboxen te bestellen en daar is goed gebruik van gemaakt.

Organisatie van het Fietsfestival was een grote uitdaging.
Door verscherpte maatregelen was het dit jaar een flinke uitdaging om het Fietsfestival georganiseerd te krijgen. Hapjes uitdelen langs de route was niet mogelijk en veel partners hebben afgelopen jaar een grillig jaar gehad waardoor het soms lastig werd weer enthousiast deel te nemen. Ondanks de uitdagingen is het toch gelukt en kregen we uiteindelijk twee weken voor aanvang de definitieve vergunning.

Routes
De eerste twee dagen was er hier en daar een kleine bui, maar dat mocht de pret niet drukken. Fietsers schuilden bij een boom of stopplek en vervolgden daarna hun weg op de 30, 40 of 60 kilometer routes. Deze laatste afstand is dit jaar voor het eerst iedere dag aan het programma toegevoegd en dit viel bij velen goed in de smaak. Meerdere mensen hebben verspreid over drie dagen maar liefst 180 kilometer gefietst, een hele prestatie!

Programma
Ook het theater, muziek en ander vermaak was enigszins aangepast en rustiger dan voorgaande jaren. Maar met een ahrpiste, een vuurspuwer, een verhalenvertelster, een muzikaal duo, bezoekje aan een mooie boomgaard en nog veel meer was het toch weer een afwisselend programma.

We kijken terug op een ander event maar ondanks alles een geslaagd evenement. Uiteraard zijn we blij met de schare trouwe fietsers die jaarlijks deelnemen en ook met de nieuwe deelnemers die ook uit andere delen van Nederland kwamen. Zonder de partners hadden we het event ook zeker niet kunnen organiseren. Dus bedanken we graag nog even speciaal Azor Bike, Pearle, Professor Pannenkoek, Toyota Ruyne, Luppes & Co en Autotaalglas voor hun bijdrage.

Volgend jaar weer
Uiteraard hopen we dat het Fietsfestival Drenthe ook volgend jaar weer door kan gaan en hopen dat we dan weer iets meer vrijheid hebben om de dingen te kunnen doen zoals we het graag zien. Wij gaan in ieder geval ons best doen.

Geef een reactie