Fluitenberg – afgelopen week van woensdag 15 juni t/m zaterdag 18 juni was er weer voor de 42e keer de jaarlijkse dorpsfeest in Fluitenberg.

Optocht en Balonnen wedstrijd
Optocht en Balonnen wedstrijd

Waar de feestcommissie dit jaar voor 4 dagen feest gekozen had. Dit jaar werd er geen thema aan de feestweek gekoppeld. Er is wel bewust gekozen voor enkele succes spellen van vorig jaar met de zeskamp gekozen. Met Gedurende de gehele week een ouderwetse zweefmolen.

De dinsdagavond was er al de versiering van de straten, met muur tegelt waar spreuken op stonden te lezen. Met op woensdag de keuring van voor de mooiste straat.

Woensdagavond begon echt het grote feest, met om zeven het “blind” volleybal. Dit spel werd ook meegeteld voor de zeskamp die op zaterdag gehouden werd. Ondanks de regen was er een redelijk publiek. S ’avonds was er een miniplaybackshow voor de jeugd van Fluitenberg. Waar Rowan Lunenborg en Lisse Grit, de winnaar waren met een nummer van Marco Borsato. Iedere deelnemer kreeg naar afloop een blijvende herinnering in de vorm van een medaille.

Donderdag waren de kaarters aan de beurt met klaverjassen en jokeren. De punten die er te verdienen waren in dit spel telden mee voor de 6 kamp.

Op de vrijdag avond werd er een balonen wedstrijd gehouden voor de kleinsten. Helaas belanden enkele van de ballonnen in de bomen. Een grote teleurstelling voor enkele.

Na de ballonenwedstrijd vertrok een stoet van leerlingen, van de basisschool door Fluitenberg. Met hun fietsen en skelters. En kinderen die zich versierd hadden. Voor de leukste creatie was er een mooie reprise.

De zaterdags was het de dag van de zeskamp, met veel lol werd er gestreden in verschillende spellen. Om tien uur gingen de eerste straten van start.

Met het rollen van trekker banden over een parcours. En het spel genaamd “Blauwhelm” leverde mooie taferelen op, de deelnemers moesten vierkeer om een Helm heen draaien met de hand op de helm. En zo slalommend een parcours aflegden. En waar sommige deelnemers onderuitgingen van duizeligheid. Van het draaien om de “Blauwehelm”

Het schieten van de sponsen was een sensationeel spel. Sponsschieten waar een deelnemer de natte sponsen in de richting van de deelnemers schoot. En deze opvingen en de natte sponsen uitwrongen in een emmer. En aan het eind van het spel de centimeters werden gemeten.

De ober op klompen werd gespeeld met klompen die aan elkaar vastzaten door middel van een pen die net de stap kon maken om vooruit te kunnen komen. Deelnemers moesten opeen dienblad tien glazen met water op het blad plaatsen en zo met de ober op klompen over brengen naar de overkant. Ook hier werd het aantal liters gemeten.

Tot slot van de buurtzeskamp was er nog de “Ballonnen race”. Daar moest een ballon stuk gedrukt worden tussen twee deelnemers. Als de ballon geknapt was kon de kandidaat doorlopen naar een boomstam waar een spijker in moest worden geslagen. En weer teruglopen naar de overkant, om de volgende weer te laten gaan. Uiteindelijk won De Kangeroes met 77 punten.

S ’avonds om 8 uur was er in de feesttent een playbackshow voor volwassen met als thema “Eurovisie song context”. Waar de strijd gestreden werd in een competitie van de acht deelnemende straten. Waar uit eindelijk De Toppers wonnen. Het dorpsfeest 2016 werd afgesloten met de groep Smildeger Roet. De band zette de feesttent op zijn kop. De feestcommissie kan terugkijken op een fantastisch dorpsfeest.

Foto’s en tekst: Henk Boer. Video: Yntse Bosma. Deze reportage is medemogelijk gemaakt door RegioHoogeveen.

Door Henk Boer

Geef een reactie