Hoogeveen – Wijkbewoonster Ada Veldman exposeert vanaf vrijdag 28 november aanstaande met een fotocollectie in het gebouw van de voormalige bibliotheek in winkelcentrum De Wielewaal. Het thema van de collectie is ‘herfst en winter’. Wethouder Eric Giethoorn van Cultuur verricht die middag om 13.30 uur de openingshandeling.

Veldman is lid van het Bewonerscollectief Wolfsbos (BCW). Het BCW bestaat uit een groep wijkbewoners die nauw betrokken is geweest bij de planvorming voor het nog te bouwen MFC in de wijk Wolfsbos. Nu deze plannen in ieder geval voorlopig niet doorgaan, heeft het BCW met toestemming van de gemeente haar intrek genomen in het gebouw van de voormalige bibliotheek.

De gemeente heeft het gebouw voor het komende half jaar beschikbaar gesteld voor de wijk en het BCW gaat in deze periode het gebouw beheren en activiteiten initiëren. De foto-expositie van Ada Veldman is de eerste wijkactiviteit onder de vlag van het BCW.

Belangstellenden zijn van harte welkom om de foto-expositie te bekijken. De openingstijden zijn: woensdagochtend van 10-12 uur, donderdag van 11-15 uur en vrijdag 11-15 uur. Ada Veldman is op deze tijdstippen aanwezig.

Iedere woensdagochtend van 10-12 uur is d’olde bieb ook geopend voor wijkbewoners die gewoon gezellig een kopje koffie willen drinken of een praatje willen maken. Het BCW nodigt u hierbij van harte uit.

Door Henk Boer

Geef een reactie