Hoogeveen – Wijkbewoner Rob Bomhof exposeert foto’s over Maleisisch Borneo in d’Olde Bieb. Hiermee volgt hij Ada Veldman op. Wethouder Gert Vos kwam woensdagmiddag 4 februari naar het gebouw van de voormalige bibliotheek in De Wielewaal om de expositie te openen.

Vos: ‘Rob geeft ons een kijkje in een deel van zijn leven. Bovendien gaat het om foto’s uit prachtig deel van de wereld waar de meeste mensen nooit van hun leven zullen komen. Het is een overdracht van cultuur.’

Bij de opening van zo’n 35 bezoekers aanwezig die onder het genot van een hapje en een drankje de foto’s konden bekijken en met elkaar in gesprek gingen over de foto’s, maar ook over de wijk Wolfsbos en de mogelijkheden die ‘Olde Bieb’ biedt voor activiteiten voor Wolfsbos.

Het Bewonerscollectief Wolfsbos heeft sinds oktober 2014 het gebouw van de voormalige bibliotheek in beheer. De vrijwilligers hebben besloten om wijkbewoners te stimuleren om in het gebouw activiteiten voor en met de wijk te organiseren. De foto-expositie van Rob Bomhof is één zo’n activiteit.

Openingstijden d’Olde Bieb:
Woensdagochtend 8.30 – 12.00 uur voor iedereen toegankelijk.
Foto-expositie: ook op donderdag van 11.00–15.00 uur en vrijdag van 11.00–13.00 uur.
Op vrijdag is Bomhof aanwezig en laat hij ook een film zien over Maleisisch Borneo.

Door Henk Boer

Geef een reactie