Hoogeveen – Het was weer een drukte van belang op het sportpark de Weide. Daar organiseerde afgelopen zaterdag Jeu de Boules vereniging de Schakel het Open Hoogeveens Kampioenschap.

kampioenschappen-jeu de boules (14)-1 Ruim 64 personen uit de regio hadden zich gemeld om op sportieve wijze met elkaar de strijd aan te gaan en wie zich aan het eind van de dag als kampioen kon laten kronen. Voor de lunch werden in twee poules 3 wedstrijden gespeeld en kon de tussenstand opgemaakt worden.

32 personen gingen door waarvan meer dan de helft met 3 gewonnen partijen. Het nivo lag dus hoog en in de 2 volgende partijen moest een kampioen komen. De heer Andries Konijnenbelt van de Jeu de Boules club uit de Draco lag na 4 partijen aan de kop gevolgd door 8 boulers met 4 gewonnen partijen en moest de laatste partij het verschil maken. Nadat alle partijen gespeeld waren kon de stand opgemaakt worden en was de heer Jan Santing van Jeu de Boules club ‘t Diekie uit Hollandscheveld op de derde plaats geëindigd met 4 gewonnen en 15 pluspunten, op de tweede plaats eindigde Bram du Prie van Jeu de Boules vereniging de Schakel met 5 gewonnen en 19 pluspunten.

Maar Frieda Veerbeek van Jeu de Boules club de Entekoele uit Zuidwolde mag zich een jaar lang Hoogeveens Kampioen 2016 noemen met 5 gewonnen en 20 pluspunten, slechts 1 winstpuntje meer dan nummer twee. Na het uitreiken van de bekers en bloemen keerde de rust op het sportpark de Weide terug.

kampioenschappen-jeu de boules (01)-1 kampioenschappen-jeu de boules (02)-1 kampioenschappen-jeu de boules (04)-1 kampioenschappen-jeu de boules (05)-1 kampioenschappen-jeu de boules (07)-1 kampioenschappen-jeu de boules (08)-1 kampioenschappen-jeu de boules (15)-1

Door Henk Boer

Geef een reactie