Hoogeveen – In samenwerking met st.JET, fysiotherapiepraktijk Move2be en de oncologie afdeling van het Bethesda ziekenhuis, zijn 4 (ex) kankerpatiënten erin geslaagd de eindstreep te halen van deze editie van de cascaderun. De lopers werden hierin begeleidt door therapeuten van fysiotherapie ‘de Leeuwerik’ en door HAC trainster Anja Bennink.fysiotherapie-hoogeveen (5)De voorbereidingen hiervoor zijn in januari al gestart, ieder dinsdag werd er afgezien op het Bentickspark. Lange duurlopen in het weekend en ook door de week nog eens een stevige interval. Er is hard voor gewerkt om dit mooie resultaat neer te zettenfysiotherapie-hoogeveen (3)

De lopers hebben een meer dan geweldige prestatie neergezet, dit gezien hun voorgeschiedenis. Het halen van de startstreep lukte niet iedereen (er waren op het laatste moment door blessures nog 2 uitvallers) waardoor in de herkansing, dat wordt de rietplasloop in Emmen op 10 mei, de groep uitgebreid wordt naar 6 deelnemers.fysiotherapie-hoogeveen (2)

Voor de volgende editie van de cascaderun worden er waarschijnlijk weer loopclinics georganiseerd voor deze doelgroep. Het motto is en blijft: “opgeven is geen optie”

 

Bij de foto:
Op de foto ontbreekt 1 deelnemer, de lopers worden geflankeerd door fysiotherapeuten van fysiotherapie ‘de Leeuwerik” en trainster Anja Bennink

Door Henk Boer

Geef een reactie