Hoogeveen – Steeds meer oud-spelers van Hoogeveen keren terug op het oude nest. De voornaamste oorzaak ligt in het feit dat er nu gekozen kan worden tussen zaterdag- en zondagvoetbal. Met ingang van het nieuwe seizoen keren ook de gebroeders Ruben en Jesse de Haas terug. Beiden gaan spelen voor Hoogeveen zaterdag en spelen nu nog voor derdeklasser HODO.  Ruben en Jesse de HaasBeiden zijn echte Hoogeveners. Iets wat als zonen van Ron de Haas ook bijna niet anders kan. Vader De Haas speelde jarenlang in het eerste elftal op zondag en werd in 1978 landskampioen bij de zondagamateurs. Wijlen opa Ted de Haas was twee keer voorzitter.
Ook Ruben en Jesse haalden het eerste elftal op zondag. De 26-jarige Ruben debuteerde op 29 maart 2009 in de uitwedstrijd bij FVC en kwam uiteindelijk tot 13 officiële wedstrijden in de hoofdmacht. Op zoek naar meer speelminuten besloot hij het vijf jaar geleden te proberen bij het lager spelende HODO waar hij een gewaardeerde kracht werd.
Zijn vijf jaar jongere broertje Jesse volgde dit voorbeeld twee seizoenen geleden. Hij maakte één seizoen deel uit van de selectie van Hoogeveen zondag en kwam in de Hoofdklasse en beker tot elf officiële duels. Ondanks de degradatiezorgen is hij dit seizoen goed op dreef bij HODO en scoorde hij al twaalf keer.

Eerder werd al bekend dat Edward Sabandar bij Hoogeveen zaterdag Rudie Pol zal opvolgen als trainer en dat ook Brian Leepel zal terugkeren op het oude nest. De zaterdagtak strijdt momenteel nog tegen degradatie uit de derde klasse.Ruben de Haas - Hoogeveen-Titan_02-05-2010_ (2) Jesse de Haas - archief 2013-2014 tegen Rohda RaalteFoto: Gerjo Stegeman

Door Henk Boer

Geef een reactie