Hoogeveen – Er zijn dit jaar geen superzaterdagen meer in het centrum van Hoogeveen. Winkeliers zien er geen brood meer in. Ook was er niet meer publiek dan op de normale zaterdagen.

archief de hoogevener 2016

Vorig jaar zijn de superzaterdagen geïntroduceerd door de gemeente. De winkeliers mochten de deuren openhouden tot 21.00 uur. Alleen is het gebleken dat in de maanden oktober, november en december de winkels daadwerkelijk tot 21.00 uur openbleven.

Afgelopen jaar werden acht superzaterdagen georganiseerd met wisselende thema’s. Allemaal op de laatste zaterdag van de maand. Winkeliers en horeca zorgden zelf voor extra reuring in het koopcentrum.

De superzaterdagen waren bedoeld om extra kooppubliek naar het centrum te krijgen. Binnenkort wordt dit geanalyseerd door de gemeente. Om de toestroom van het winkelend publiek te meten waren er extra wifi sensors ingezet.

Bij het centrummanagement komt het woord superzaterdag in hun woordenboek niet meer voor. De gemeenteraad besloot vorige week dat de winkels elke dag in Hoogeveen ook op zondag open mogen zijn.

Wel komen er een aantal koopzondagen met een thema. Komende zondag 26 februari is de eerste koopzondag die het spits afbijt met het met een End of sale-braderie thema.
Zondag 30 april is het spektakelthema “Hoogeveen Modestad” en op zondag 28 mei is het thema “Strunen in ‘t stro” dat vorig jaar een groot succes was.
25 juni wordt plug and play gehouden. Dan staat heel het centrum vol met singer-songwriters. Op 1 oktober is in het centrum een herfstfair en op 29 oktober het foodfestival misschien gekoppeld aan Halloween. Op 26 november is Hoogeveen de stad van Sinterklaas en op 17 december Hoogeveen Winterstad met het Noorderlichtjesparade. De winkels in het centrum zijn op al deze zondagen open van 13.00 tot 17.00 uur.

Bron: Dagblad v/h Noorden

Door Henk Boer

Geef een reactie