ELIM – Stichting Elim Vitaal & Actief stelt het welzijn van senioren centraal, Maar tussen gezond zijn en je goed voelen, zit soms een wereld van verschil, want meer dan de helft van de 75-jarigen zegt zich eenzaam te voelen. Dat zijn meer dan 700.000 ouderen, dat baart ons, bestuur en vrijwilligers van Stichting Elim Vitaal & Actief zorgen. Dé eenzaamheid oplossen kan niemand. In Elim zet Stichting Elim Vitaal & Actief (EVA) zich in voor de ouderen. Hiermee wordt het “Welzijn op Recept” in Elim uitgevoerd.

Copyright ©2018 Aalders 

Hier verwijzen de Elimse huisartsen en praktijkondersteuners naar Welzijn op Recept. Diverse studies tonen aan dat het een positieve impact heeft op bijvoorbeeld het welbevinden van ouderen. Het vermindert ook het aantal bezoeken aan de huisarts. Door financiële bijdrage van het Oranje Fonds en medewerking van de Gemeente Hoogeveen, werd het mogelijk de plannen voor “Welzijn op recept” inhoud geven.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds. Om misverstanden te voorkomen: het Welzijn op Recept Elim en de daarmee samenhangende activiteiten zijn voor alle ouderen binnen Elim. De deelnemende senioren van de dag ontmoetingen hebben een paar keer een uitje per jaar.

Copyright ©2018 Aalders 

Het zijn meestal uitjes dicht in de buurt. De vrijwilligers hebben voor de deelnemers Autoroute tulpenvelden 2018 gereden. Deze autoroute langs de tulpenvelden 2018 is prachtig. De route ging dit jaar van Hijken naar Hooghalen, Grolloo, Schoonloo, Elp, Zwiggelte en Beilen. De Tulpen pluktuin voorzag alle senioren van een kleurrijk bosje tulpen. Het was een mooie route van ongeveer 60 kilometer, waarbij ze onderweg langs bloeiende tulpenvelden en narcissenvelden kwamen. Waar het om gaat de Elimse senioren hebben een geslaagde dag beleefd, hun horizon verbreed en er is letterlijk en figuurlijk kleur in hun leven gekomen. De foto’s zijn gemaakt door Erna van Dijk ( voorzitter EVA) de buschauffeuse van deze dag!


Hoogte punten
????????????????????????????????????

Hoogeveense puledagen kunnen ook van start

HOOGEVEEN - De jaarlijkse Pulledagen gaan in juli en augustus door.Dat heeft bedrijfsleider Toni Melenhorst van !pet boekverkopers donderdagavond op ...

Lees meer ...

Winkelen in coronatijd

Tekst (column): Nieuws voor vandaag / 13-03-2021HOOGEVEEN – In de coronatijd is de ene winkel gesloten omdat de overheid dat ...

Lees meer ...

Door Henk Boer

%d bloggers liken dit: