Door:  Rob Klooster
Zeist – Hoogeveen is afgelopen zaterdag op de 5e plaats geëindigd op het NK 7×7 35+. Het team had zich hiervoor geplaatst door vorige week in Meppel de districtsbeker noord te winnen.

Finale 35+ in Zeist (11-06-2016) (Small) Rond kwart voor acht kwam er een touringcar, aangeboden door de KNVB, het Bentinckspark opgereden om het team en supporters op te halen. Via een kleine omweg arriveerde de bus rond tien uur in de Zeister bossen. VV Hoogeveen speelde in een poule met finalisten van vorige jaar: Ajax en Best-Vooruit.

Ajax
De eerste poulewedstrijd was op papier ook direct de meest aansprekende. Om 11.00 uur werd er op een biljartlaken afgetrapt tegen de Ajax, dat direct de aanval zocht. Nadat de Amsterdammers in de openingsfase enkele keren de bal de parkeerplaats op geroeid hadden kwam vv Hoogeveen ook meer in zijn spel. Grote kansen waren er verder niet meer te zien. In de slotfase kwam vv Hoogeveen er nog wel een keer gevaarlijk uit. Deze aanval werd in eerste instantie onreglementair gestopt door Ajax, maar via de kluts leek vv Hoogeveen alsnog een grote kans te krijgen op de 1-0. Tot ieders verbazing floot de scheidsrechter en gaf een vrije trap. Deze werd niet helaas niet omgezet in een voorsprong. In de slotfase raakte Ajax nog de paal. Zo eindigde de wedstrijd in doelpuntloos gelijkspel.

Best-Vooruit
De tweede wedstrijd die op het programma stond was tegen de bekerwinnaar van de regio zuid I. vv Hoogeveen had in deze wedstrijd aan een punt genoeg om de kruisfinales te bereiken. De heren van Best-Vooruit hadden hun wedstrijd tegen Ajax wél verloren en waren tegen vv Hoogeveen gebrand op een goed resultaat. Dit resulteerde in een snelle 0-1 voorsprong voor de mannen uit Brabant. vv Hoogeveen ging nadrukkelijker op zoek naar de goal, wat resulteerde in een goede kans voor Fernando Santing. Zijn schot miste echter precisie. In de slotfase werd er gekozen voor ‘alles of niets’. Na drie wissels kort achter elkaar was achterin de organisatie even weg waardoor Best-Vooruit via een snelle aanval op 0-2 kwam. Deze uitslag resulteerde erin dat de Brabanders zich plaatsten voor de kruisfinales. Wat voor de Hoogeveners restte was een wedstrijd om de 5/6 plaats tegen Tillaart.

5/6 Plaats
Na de teleurstelling van het niet bereiken van de kruisfinales bleef er alleen een wedstrijd tegen de bekerwinnaar van district oost. Vrij vroeg in de wedstrijd kwam het eerste Hoogeveense doelpunt van vandaag op naam van Bertram van de Berg. Team Tillaart kwam echter vrij snel op 1-1. Vervolgens was vv Hoogeveen het even kwijt en raakte Team Tillaart 2x de lat. Toen Fernando Santing zijn plek in de spits weer innam maakte hij al vlot de 2-1. vv Hoogeveen kreeg kansen op meer maar Team Tillaart kwam op 2-2 uit een corner die zo binnen gekopt kon worden. Dit zorgde voor een spannende slotfase waarin het spel snel heen en weer ging. Het was echter wederom Fernando Santing die met scherp schoot en de 3-2 aantekende. De Hoogeveners hadden hierna ook nog een penalty moeten krijgen na een lompe overtreding op Santing, maar in plaatst hiervan kreeg Sander Wittering geel voor aanmerkingen op de leiding.

3e Helft
Er werd nog even gekeken naar de finale tussen Ajax en FC Lisse (waar oud international Barry Opdam meespeelde) die gewonnen werd door de Amsterdammers. Alvorens men plaatsnam in feesttent.

Bekijk hier meer foto’s + een filmverslag:
Foto Rob Klooster

Door Henk Boer

Geef een reactie