Leek – H.Z.V.V heeft het eerste puntenverlies geleden in de uitwedstrijd bij middenmoter V.E.V ’67. H.Z.V.V kende veel moeite met het fysieke spel van de thuisclub, maar kwam wel drie keer op voorsprong. Vlak voor tijd kwam de koploper op 2-3 en leek de zege toch nog binnen te kunnen halen. In blessuretijd viel toch nog de 3-3. H.Z.V.V scoorde nog wel de 3-4, maar die werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd, dat H.Z.V.V fel bestreed.

foto-hzvv-vev67

Gezien de verhoudingen in het veld was het gelijke spel wel terecht. V.E.V ’67 liet H.Z.V.V niet in haar spel komen en schuwde hard ingrijpen niet. Vooral Marlon Luchtenberg kreeg het zwaar te verduren, maar arbiter Smit trad daar niet altijd even adequaat tegen op. ‘Marlon is regelmatig geraakt door V.E.V, maar Smit gaf daarvoor geen gele kaart, terwijl wij na een overtreding direct geel kregen. Afgezien hiervan hebben we het niet goed gedaan. We konden niet aan voetballen toekomen en dat deed V.E.V goed. Wij hadden het lastig met hun fysieke geweld. Verdedigend stonden we voor rust niet goed en dat werd na rust beter. Als je vlak voor tijd met 2-3 voorkomt, mag je dat niet weggeven. Wij maakten de 3-4 en dat was beslist geen buitenspel. Dit gelijke spel voelt als verlies’, zegt H.Z.V.V-trainer Karlo Meppelink. Het begon goed voor H.Z.V.V dat na acht minuten op voorsprong kwam door Frank Strijker, die zijn tiende treffer liet noteren. Even later had de spits de 0-2 op de schoen, maar hij mikte te hoog. Daarna moest doelman Hidde Streutker tot twee keer toe redding brengen bij een goede kans voor Jacob Tjoelker. Na een half uur snelde Marlon Luchtenberg langs de V.E.V-defensie, maar doelman Kleiker stond succes in de weg. De thuisclub gooide veel strijd in de duels, die de Hoogeveners vaak verloren. V.E.V ’67 werd steeds dreigender en Streutker bracht prima redding op een inzet van Gerhard van den Berg. Verdedigend stond het niet goed bij H.Z.V.V dat te veel ruimte weggaf. Zo nu en dan kwam H.Z.V.V er uit en Marlon Luchtenberg bood Dilan van Bree een goede kans, maar zijn schot werd geblokt. Vlak voor rust kwam V.E.V ’67 op gelijke hoogte en daarbij ging Hidde Streutker niet helemaal vrijuit. Hij miste een voorzet waarna Koert Thalen kon inkoppen. Het had niet veel gescheeld of het was voor rust zelfs nog 2-1 geworden, maar een voorzet werd door iedereen gemist.

Kort na rust kreeg H.Z.V.V een meevaller door op 1-2 te komen. Streutker knalde de bal op de helft van V.E.V. Marlon Luchtenberg pikte de bal op en passeerde Kleiker. H.Z.V.V kreeg de wedstrijd iets meer onder controle, maar de ploeg leed nog wel te veel balverlies. Na ruim een uur viel onnodig de 2-2. Na een corner schoot spits Rense Dijk in met vier H.Z.V.V-ers om hem heen. Dat was een tegenvaller voor H.Z.V.V dat onrustig bleef voetballen. Toch leek H.Z.V.V met de winst naar huis te gaan. Een afstandsschot van Arjan Akkerman trof de paal, waarna invaller Reza Hosseini de 2-3 binnen tikte. In blessuretijd gaf het toch nog de zege uit handen. Koert Thalen kopte in, Streutker sloeg de bal naar de zijkant en daar stond Robin Elderman, die de bal binnen liep. Direct daarna scoorde Frank Strijker, maar hij werd wegens buitenspel teruggefloten.
Man van de wedstrijd: Yannick Manusiwa

V.E.V ’67-H.Z.V.V 3-3 (1-1)
8. Frank Strijker 0-1, 38. Koert Thalen 1-1, 49. Marlon Luchtenberg 1-2, 65. Rense Dijk 2-2, 89. Reza Hosseini 2-3, 90+2 Robin Elderman 3-3. Scheidsrechter: W. Smit. Geel: Elderman, Wiegman, vd Berg, Thalen (V.E.V ’67), Strijker, Pater (H.Z.V.V). Toeschouwers: 150.
HZVV: Streutker; Breukelman, Manusiwa, Hup, Pater; Akkerman, Luchtenberg, van Bree (81. Hosseini), Beeksma, Strijker, Broek.

Door Henk Boer

Geef een reactie