Hoogeveen – We willen hiermee als politieke partij een positief signaal af geven. Fractieleden, leden en bestuur van GB willen hieraan een bijdrage leveren.

bewaakte-fietsestalling-gb-hoogeveen3-1

De bewaakte fietsenstalling in het centrum is vanaf vanmiddag weer in gebruik. De komende twee weken beheren raadsleden en leden-bestuursleden van Gemeentebelangen de fietsenstalling.

‘Het duurt nog even voordat er een definitieve oplossing voor de stalling is’, legt initiatiefnemer Jan Knol uit. ‘Dat is natuurlijk erg jammer, zeker nu het toeristische seizoen weer begint. Toen we het in de fractie over de fietsenstalling hadden, kwamen we op het idee om die zelf te gaan beheren. Dan laten we de burgers ook nog eens zien dat we niet alleen op het pluche zitten.’

De Gemeente Hoogeveen is enthousiast.
De gemeente toonde zich meteen enthousiast over het initiatief. Toch had het nog enige voeten in aarde voordat de leden van Gemeentebelangen groen licht kregen voor hun initiatief. Knol: ‘De gemeente is niet verantwoordelijk. Dat zijn wij. Dat betekent dat wij ook verantwoordelijk zijn wanneer er toch een fiets zou verdwijnen, maar ik kan iedereen verzekeren dat dat niet gaat gebeuren.’ De partij staat vandaag tot 21.00 uur bij de fietsenstalling. Morgen is dat van 9.30 tot 17.00 uur. Volgend weekend staat Gemeentebelangen er op vrijdag van 12.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. Daarna hoopt Knol dat er een definitieve oplossing voor de fietsenstalling is.

bewaakte-fietsestalling-gb-hoogeveen2-1

Door Henk Boer

Geef een reactie