Hoogeveen – De gemeente heeft nieuwe uniformen aangeschaft voor haar buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA). Het gaat om een nieuw model dat ontwikkeld is door de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

Elke gemeente mag zelf kiezen of ze haar handhavers in dit nieuwe uniform steekt. Met het nieuwe uniform kiest Hoogeveen voor meer herkenbaarheid, een eigen identiteit en een professionelere uitstraling.

Het nieuwe uniform is voorzien van twee blauwtinten. Ze staan voor de twee rollen die de handhavers in de openbare ruimte bekleedt. Donkerblauw is de kleur van doorpakken met gezag. Het lichtblauw symboliseert de benaderbaarheid van de BOA als het visitekaartje van de gemeente.
Op de rug van het uniform is gekozen voor ‘Handhaving’, in plaats van ‘Toezicht’. Een BOA kán strafrechtelijk handhaven en dat moet het uniform vooral ook uitstralen.

Het uniform moest ook een uniek element krijgen. De keus viel op een blokjespatroon: als band op de borst, rondom de pet, en op de reflectieband van de riem. Zo is de BOA bij daglicht en in het donker duidelijk te herkennen.

Door Henk Boer

Geef een reactie