Hoogeveen – Via een openbare verkoop heeft de gemeente twintig woningbouwkavels verkocht. Acht kavels voor twee-onder-een-kapwoningen gaan naar de Zuidema Groep. Hunebouw koopt twaalf kavels voor rijtjeswoningen. Beide aannemers komen uit Hoogeveen.

Wethouder Anno Wietze Hiemstra is tevreden met het resultaat van de openbare inschrijving. ‘Meer dan de helft van de kavels hebben we verkocht. Dat is goed nieuws voor de afronding van Erflanden. En het is mooi dat lokale ondernemers hun kans pakken bij zo’n openbare verkoop.’

Bouwers en projectontwikkelaars konden bieden op 38 woningbouwkavels in Erflanden. Begin dit jaar kocht de gemeente op een veiling de kavels van Megahome. Met de openbare verkoop aan marktpartijen wil de gemeente een snelle ontwikkeling van het gebied stimuleren. De gemeente onderzoekt de invulling van de overgebleven vrijstaande woningkavels. De overige twee-onder-een- kapwoningen zijn vanaf eind januari te koop voor particulieren en staan binnenkort op www.hoogeveen.nl/kavelstekoop.

Door Henk Boer

Geef een reactie