Hoogeveen – Fractie en bestuursleden van Gemeentebelangen Hoogeveen e.o. brachten op 31 maart een bezoek aan de fa Kaas-Pack. Dit Hoogeveense familiebedrijf wordt geleid door de broers Albert en Erik Koekoek. In de jaren 70 van de vorige eeuw verkocht Henk Koekoek kaas en andere zuivelproducten op weekmarkten.

Op verzoek van een diepvriesfabrikant begon hij ook met het raspen van kaas. Eerst handmatig en later machinaal en in het begin alleen voor de Nederlandse markt. Momenteel heeft het bedrijf vele afnemers in heel Europa. Van IJsland tot Cyprus.

Albert Koekoek leidde de delegatie van Gemeentebelangen, gehuld in witte pakken, door het bedrijf en vertelde met groot enthousiasme over dit mooie bedrijf. Om dat het hier gaat om producten die in de voedselketen terecht komen spelen hygiënenormen een heel belangrijke rol. Ook werd met bewondering gekeken naar de vele technische snufjes binnen het bedrijf.

De delegatie van GB Hoogeveen e.o. kijkt met veel plezier terug op dit bezoek aan een Hoogeveens bedrijf dat werk biedt aan zo’n 70 mensen. De komende tijd zullen dergelijke bezoeken met regelmaat op de agenda staan van Gemeentebelangen Hoogeveen e.o.

Door Henk Boer

Geef een reactie