Hoogeveen – Een delegatie van de gemeenteraad van De Wolden bracht donderdag 7 april een werkbezoek aan het Alfa-college in Hoogeveen.

Gemeenteraad De Wolden op bezoek bij Alfa-college Hoogeveen

De raadsleden maakten kennis met de school voor middelbaar beroepsonderwijs en werden geïnformeerd over de ontwikkelingen binnen het onderwijs en samenwerking met de regio. Beide partijen zien kansen om de samenwerking met De Wolden verder uit te breiden.

In het leerwerkrestaurant van de school werden de raadsleden ontvangen. Namens het Alfa-college waren Christien de Graaff, lid College van Bestuur, Jan Berend van der Wijk, regiodirecteur van het Alfa-college in Hoogeveen en twee opleidingsmanagers aanwezig. Jan Berend van der Wijk: “Het Alfa-college in Hoogeveen werkt intensief samen met partners uit de regio en ook met de gemeentelijke en provinciale overheden. Dit verbetert de aansluiting van het mbo-onderwijs op de arbeidsmarkt.”

Tijdens het bezoek werd onder andere gesproken over de speerpunten van het Alfa-college, het opleidingsaanbod in Hoogeveen, de aansluiting op de snel veranderende beroepspraktijk en de verschillende samenwerkingsprojecten met bedrijven en instellingen. Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding door het gebouw aan de Voltastraat.

Door Henk Boer

Geef een reactie