Hoogeveen – Gistermiddag werd Karel Loohuis (58) voor een tweede termijn van zes jaar beëdigd als burgemeester van Hoogeveen door Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar.

De ondertekening van de akte van herbenoeming

Commissaris van de Koning Tichelaar roemde de veelzijdige kwaliteiten van Loohuis. Hij noemde Loohuis een burgemeester die goed met de omstandigheden en de tijdgeest meegaat.

Dit gebeurde in een over en weer gemoedelijke sfeervolle raadsvergadering. Nadat Loohuis was geïnstalleerd werden erover en weer nogal wat grappen en vertelsels gemaakt door de sprekers. Waaronder Jan Stoefzand van Gemeente Belangen en Bert Otten van het CDA. Dit geeft aan dat Hoogeveen een gemoedelijk gemeentebestuur heeft.

Loohuis dankte in zijn speech de betrokkenheid en meelevendheid van de bewoners van de gemeente Hoogeveen, zoals bij de komst van het azc bijvoorbeeld. Dezelfde betrokkenheid zegt de burgemeester te hebben ervaren toen zijn dochter aan het begin van zijn eerste ambtsperiode een harttransplantatie kreeg. “Nog wekelijks vragen mensen mij hoe het met onze dochter gaat.”

Anno Wietze Hiemstra werd na afloop bedankt voor zijn inzet als wethouder en locoburgemeester. Anno Wieze Hiemstra wordt benoemd vanaf 1 april waarnemend burgemeester van Appingedam. Op 1 maart houdt de huidige burgemeester, Rika Pot, er mee op. Ze is dan acht jaar burgemeester van Appingedam geweest.

vrouw Loohuis en Jan Stoefzand van gemeentebelangen
Vader en gelukkige dochter Inge

Geef een reactie