Hoogeveen – Gemeentesecretaris en algemeen directeur Henk de Vries (63) heeft bij zijn afscheid de erepenning van de gemeente Hoogeveen ontvangen. Het college van B&W reikt de penning uit aan mensen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de Hoogeveense gemeenschap.

henk-de-vries

Volgens het college slaagde Henk de Vries er uitstekend in om bestuurlijke hoofdlijnen om te zetten in zichtbare resultaten. ‘Daarbij schakelde hij soepel tussen zijn rol als adviseur van het college en de leider van de ambtelijke organisatie’, aldus B&W. Daarnaast bracht hij een cultuurverandering teweeg naar openheid, ruimte voor gevoelens, talentontwikkeling en ook persoonlijke ontwikkeling. Het college roemt zijn leiderschap als inspirerend, motiverend en innovatief.

De Vries trad in maart 2006 aan als gemeentesecretaris van Hoogeveen. Sinds 2015 was hij in dienst van de Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen en gaf hij mede leiding aan de samengevoegde ambtelijke organisaties van beide gemeenten.

Henk de Vries nam donderdag afscheid met een receptie in De Tamboer. Hij gaat aan de slag als interim-gemeentesecretaris en -directeur bij de gemeente Appingedam.

Foto: Gerrit Boer

Door Henk Boer

Geef een reactie