Hoogeveen – Afgelopen zaterdagmiddag was er de intocht van sinterklaas en zijn zwartepieten in Hoogeveen. Om 14.00 uur wachtte Locoburgermeester Jan Steenberger, de Sint al op. Met een hartlijkontvangst en toespraak op het bordes van het gemeentehuis.

Voor aankomst van sint stond het voor het gemeentehuis al vol van kinderen met hun papa’s en mama’s en opa’s en oma’s. Orderbegeleiding van de muziekvereniging Wilhelmina ging het richting de Hoofdstraat. Waar het publiek rijen dik, sint op stonden te wachten.

En de vele uitgestrekte kinderhandjes probeerden een hand van sint krijgen. En de uitgedeelde pepernoten van de pieten kregen. Om deze met hun eigen meegenomen zakjes te vullen voor thuis.

Zo ging het richting het Kruis, waar Sinterklaas zijn paard Amerigo al stond te wachten. Om deze zo te kunnen bestijgen om weer om te keren in de oostelijk richting. En weer afstapte bij de Hoofdstraatkerk. En daar weer verder te gaan lopen in de richting van de Tamboerpasage.

In de Tamboerpasage stonden de kinderen, Sint en zijn pieten al op te wachten. Er was inmiddels al een waar feest ontstaan. Er werden veel Sinterklaasliederen gezongen door de kinderen, onder begeleiding van de muziekvereniging Wilhelmina.

De komende twee weken logeert Sinterklaas en zijn pieten in het Theater van de Tamboer. Op 20 november is iedereen welkom in het Sinterklaashuis dat de komende weken de “Stad van Sinterklaas” heet.

intocht-sinterklaas-hgv-2016-31-1 intocht-sinterklaas-hgv-2016-08-1 intocht-sinterklaas-hgv-2016-05-1

https://youtu.be/W-AAwLAKyBk

https://youtu.be/LuRLk2oOwlY

Geef een reactie