Hoogeveen – Het was genieten van de humoristische en herkenbare verhalen van Jans Polling, het streektaalcabaret van Duo Karst, de liedjes van Egbert Meyers en de Drentse variant van de komische sketch ‘Dinner for One’ door Anne Doornbos en Herma Stroetenga.

theater-wekend-tamboer (02)-1Jans Polling verteld over de voorlichting van zijn zoon en hoe hij de voorlichting heel schutter bracht met de vergelijking van de “Bol” van zijn buurman. Waar het uit eindelijk op uit draaide dat zijn zoon meer wist als Jans zelf.

En een duo zoals duo Karst op het Drents cabaretprogramma mogen ook niet ontbreken. Jannie en René Karst brachten voor het grootste deel zelf geschreven liedjes afgewisseld met passende gedichten die Jannie vertelde.

Anne Doornbos en Herma Stroetenga speelden een Drentse variant van de komische sketch ‘Diner for one’, onder de titel ‘Allent an taofel’. Juffer Sophie, een rijke dame, heeft de traditie om op haar verjaardag haar vier beste vrienden uit te nodigen voor een diner. Waar de ene naar de andere komedie uit voort kwamen.

Er was alleen een probleem: ze is inmiddels negentig en haar vrienden zijn overleden. Dit vindt ze geen reden om met de traditie te breken. Gezienus de huisknecht neemt de rollen van de vier gasten op zich, inclusief hun karaktertrekjes en eigenaardigheden. Daarnaast moet hij ook zijn taken als butler blijven vervullen. Hij brengt bij elke gang in de rol van elk van de vier heren een toost uit en drinkt zijn glas leeg.theater-wekend-tamboer (06)-1 theater-wekend-tamboer (14)-1theater-wekend-tamboer (15)-1 theater-wekend-tamboer (17)-1 theater-wekend-tamboer (19)-1

Door Henk Boer

Geef een reactie