HOOGEVEEN – Passanten die langs de recent geplaatste Van Gogh doorkijkpanelen fietsen of wandelen kunnen binnenkort genieten van een kleine bloemenzee. Rondom de 9 doorkijkpanelen, die staan in de gemeenten Hoogeveen, Emmen en Coevorden langs de Van Gogh Fietsroutes, zijn bloemzaden gezaaid. In totaal zitten er ongeveer 40 soorten bloemen in het mengsel.

Er staan in de gemeente Hoogeveen twee panelen, één paneel in Zwartschaap (Stuifzand) en een bij de begraafplaats in Hollandscheveld. IVN Vrijwilligers Roan en Levi Boer en Rolien van de Belt en haar man, hebben onder leiding van de Klimaat Burgemeester van Hoogeveen, Grietje Loof, gezorgd voor het zaaien van het bloemrijke mengsel bij de panelen. Grietje: “Vincent hield van de natuur en vooral van bloesem. Ik geef hem groot gelijk, want wat is er nou mooier dan prachtig bloeiende bloemen?”.
Van Gogh Fietsroute

Sinds eind maart zijn er drie nieuwe fietsroutes uitgekomen rondom Emmen, Hoogeveen en Zweeloo, van ieder zo’n 50 km. Je fietst langs plekken waar Vincent van Gogh 140 jaar geleden ook was tijdens zijn verblijf in Drenthe.
Als je voor de doorkijkpanelen staat, zie je op de glazen panelen een schets die Vincent maakte. Via QR-codes kunnen voorbijgangers even stil staan bij en genieten van luisterverhalen over Van Gogh in Drenthe.
De bijbehorende fietsgids ‘Op de fiets met Van Gogh’ is te koop bij de Tourist Info’s in de drie gemeenten.

Geef een reactie