mevrouw derks van-Iterson (16)-1
mevrouw Derks van Iterson met haar dochter en man

Hoogeveen – Mevrouw Derks-van Iterson werd vanmorgen verrast, toen burgemeester Karel Loohuis op de stoep stond. Mevrouw Derks-van Iterson zorgt al zo’n 20 jaar voor haar dochter Leonie. Al vanaf haar derde jaar is er tot nu toe constant zorg om haar ziekte die progressief en sluimert is. Op 10 jarige leeftijd kreeg Leonie te horen kreeg dat ze de ziekte van Recklinghausen heeft wat niet te genezen is. Hierdoor is Leonie doof en blind geworden. En de intensive zorg die hier voor nodig is rusten op haar schouders. mevrouw derks van-Iterson (12)-1

Burgemeester Karel Loohuis richtte enkele woorden tot haar: Dat zij nog als alleen  voor haar dochter zorgt.

Zoals het lezen van de krant voor haar blinde buurman, Rollers zetten bij de buurvrouw.

Ondanks haar zorgen thuis maakt mevrouw Derks-van Iterson zich in de buurt ook beschikbaar, als burenplicht ziet ze dat. De zorg van haar moeder die veel operaties heeft ondergaan, veel in bed ligt en nu nog steeds last heeft van rug en hart heeft.

Vele jaren als vrijwilligster bezig geweest op de kinderboerderij. Ze staat altijd voor anderen klaar, zelfs als ze zelf heel druk is met haar gezin. De nodige inspanningen voor de kinderboerderij waren nooit een probleem. Dit zijn enkele op sommigen van haar dienst baarheid. De burgervader prees haar om haar tomeloze inzet. Er werden vandaag in de gemeente Hoogeveen maar liefst aan 10 mensen een lintje uitgereikt.  

Door Henk Boer

Geef een reactie