Hoogeveen – Afgelopen zaterdag vond het jaarlijkse FZ FORZA 468 toernooi plaats. Het toernooi is onderdeel van het 468 circuit van noord Nederland en betekent jaarlijks de start van het toernooiseizoen.

De vorige edities van het toernooi werden gehouden in de Valkenlaan in Hoogeveen. Dit jaar werd er voor het eerst gespeeld in het nieuwe Activum. 130 deelnemers streden in 3 verschillende categorieën voor de eerste prijs.

Het toernooi begon met wat opstartproblemen waardoor het toernooi in het begint wat vertraging op liep. Gelukkig kon er in de loop van de dag ingelopen worden op het schema en werd er precies op tijd gestart met de finales, waarin een groot aantal Smashers waren vertegenwoordigd.

Het gemengd-dubbelspel van categorie 6 werd een finale compleet gespeeld door Smashers. Raymond van den Brink en Ana Tolj wisten in de finale Danny Victorie en Jennifer Smits te verslaan. Opvallend is dat in de halve finale van den Brink en Tolj nog hadden gewonnen van een ander koppel van Smash, Pim Nijmeijer en Demi van der Veen. Nijmeijer wist ook de halve finale van het enkelspel te bereiken. In de herendubbel wist Cedric Loopers met zijn partner van Drachten een tweede plaats te behalen. In hun halve finale wisten ze te winnen van Wesley Anholts en Patrick Keyner van Smash. Ook Lambert ten buur en Danny Victorie wisten de halve finale te behalen.

De winnaars

In de hoogste categorie, de 4, wisten Stefhan Koehorst en Yvonne Drost de finale te halen, maar verloren deze in 3 spannende sets. Judith van Amerongen en Saeed Taki verloren in de halve finale. Matthijs Esser en Stefhan Koehorst, vorig jaar winnaar van het herendubbel, stonden ook dit jaar in de finale en wisten die overtuigend te winnen. Esser haalde in het enkelspel een knappe halve finale plaats. Een overzicht van de prijswinnaars van Smash volgt onder de fotovan alle winnaars.

Gemengddubbel 6:
1e prijs; Raymond van de Brink en Ana Tolj
2e prijs; Danny Victorie en Jennifer Smits

Damesdubbel 6
2e prijs; Riekje van der Laan en Jennifer Smits

Herendubbel 6
2e prijs; Cedric Loopers en Aron Buisman (Bc Drachten)

Gemengd-dubbel 4
2e prijs; Stefhan Koehorst en Yvonne Drost

Herendubbel 4
1e prijs; Matthijs Esser en Stefhan Koehorst

Geef een reactie