Hoogeveen – Op zaterdag 23 april werd het grasveld op het terrein van het Jannes van der Sleedenhuis omgebouwd tot een ware “voetbalarena” voor een groot aantal jonge voetbaltalenten. In 3 leeftijdscategorieën van 4, 5 en jaar streden jongste spelers van vv Hoogeveen, vv de Weide en H.Z.V.V om de Jannes van der Sleedenbokaal.

Jannes bokaal 1

Op 3 kleine veldjes werd er met 4×4 spelers gespeeld, zonder keeper en scheidsrechter. De bewoners van het Jannes volgden voor een deel vanuit hun eigen huiskamer de wedstrijden. Een aantal waagde zich ondanks het weer ook naar buiten om de kinderen te zien voetballen.

In de pauzes was er voor een springkussen en een doel met gaten doek gezorgd. In de hal van het Jannes werd er door bewoners gezorgd voor koffie, thee, warme chocolademelk en ranja voor de deelnemers en bezoekers. Voor alle deelnemende spelers was er een grabbelton met leuke kleine cadeautjes.

Het JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) had op initiatief van de Gemeente Hoogeveen een standje ingericht. Daar werd vers fruit geserveerd en er werden heerlijke verse fruit smoothies gemaakt.

Winnaars bij 1ste editie waren:
Kabouters 4 jaar : HZVV 1
Kabouters 5 jaar : vv De Weide 2
Mini-Pupillen 6 jaar : vv Hoogeveen 2

Voor alle deelnemers was er natuurlijk een prachtige herinnering in de vorm van een vaantje.

De organisatie, het Jannes van der Sleedenhuis (onderdeel NNCZ), Gemeente Hoogeveen en HZVV hebben te kennen geven dat er volgend voorjaar een 2de Editie komt.

[sgmb id=”2″ customimageurl=”https://www.dehoogevener.nl/wp-content/uploads/2016/05/Jannes-bokaal-1.jpg” ]

Door Henk Boer

Geef een reactie