Hoogeveen – Dinsdagavond 2 mei was een feestelijk moment voor de Avondschool Hoogeveen. Cursist Harry Zoer ontving zijn VCA-diploma. Dankzij zijn inspanning en de samenwerking tussen de Avondschool Hoogeveen, ’t Web en de gemeente Hoogeveen zet Harry een volgende stap: aan het werk!

Een andere cursist ging naar huis met het certificaat Start Werk & Blijf veilig. Iedere dinsdagavond komen deelnemers naar de Avondschool Hoogeveen om iets te leren. Het aanbod is divers. “We zijn erg trots op deelnemers die hun cursus met een diploma afronden”, zegt VCA-begeleider Henk Zwiep. “Het vergroot hun kans op een baan. Daarin werken we samen met examenlocatie ’t Web en de gemeente Hoogeveen, die een examen bijvoorbeeld financiert. Het is heel fijn dat we zo samen stappen kunnen zetten.

Deelnemers en vrijwilligers zijn welkom
De Avondschool Hoogeveen is een uitgelezen kans voor mensen om onder begeleiding een diploma te halen of cursus te volgen. “Inwoners van Hoogeveen kunnen iedere dinsdagavond gratis terecht bij ons voor het bijspijkeren van hun kennis of om een cursus of training te volgen. We gaan stap voor stap door de stof. Op het tempo van de cursist stomen we hem klaar voor een examen”, vervolgt Henk. “Als begeleider vind ik het mooi om een bijdrage te leveren aan de prestatie van een cursist. In het verleden heb ik voor de klas gestaan en in september kwam ik in contact met de Avondschool Hoogeveen. Vanaf dat moment verzorg ik de VCA-cursus, hartstikke leuk!” De Avondschool Hoogeveen is op zoek naar meer vrijwilligers die een cursus willen verzorgen. Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/avondschoolhoogeveen of neem contact op via info@avondschoolhoogeveen.nl.

Geef een reactie