Hoogeveen – Eenjarige planten, struiken, kamerplanten, plantjes voor de moestuin… keuze genoeg voor de bezoekers van de groenmarkt op locatie Eduwiek.

Vrijdagmiddag organiseerden leerlingen van Eduwiek een geslaagde groenmarkt. De Hoogeveense tuinen zien er ongetwijfeld weer kleurrijk en fleurig uit, want het was gezellig druk.

In Eduwiek delen het Roelof van Echten College, RENN4 De Atlas en RENN4 De Windroos onder andere de groene ruimtes. Samen organiseerden ze de groenmarkt. Dat vonden de leerlingen best spannend, want ze kunnen pas vanaf half maart in de kassen van Eduwiek werken. Tussen 14.00 uur en 18.00 uur stonden ze klaar voor iedereen die de tuin onder handen wil nemen. Zo hielpen ze bezoekers bij de marktkraam met het kiezen van planten, bloemen en tuinaccessoires. Ook verkochten ze hapjes en drankjes en konden de bezoekers bij hen afrekenen aan de kassa. Het zonnetje scheen af en toe tussen de donkere wolken door en de lentestemming was goed te merken. Kortom, een heerlijke groene middag!

Door Henk Boer

Geef een reactie