HOOGEVEEN – Gisterenavond na drie dagen van gespreide verkiezingen, was het de schone taak aan de tellers om de stembiljetten te ramen. Tegen tienen was het dan zover, de eerste uitslagen kwamen binnen en konden worden gepresenteerd in de burgerzaal van het gemeentehuis.

Onder publieke belangstelling liet burgemeester Karel Loohuis de grafieken voorbijkomen per stembureau. En met een hapje en een drankje die werden gepresenteerd door de dames van het Cateringbedrijf van ’t Hooge. En met de livemuziek op de achtergrond, was het ronduit gezellig en sfeer vol.

Radio Hoogeveen en RTV-Drenthe deden de live impressies.

Uiteindelijk zat er de spanning goed in voor de lokale partij Gemeente Belangen Hoogeveen die tijdens de presentatie van de stemmen. De percentages van hun partij zagen stijgen. En na afloop hun champagneglas konden heffen, met een voorlopige uitslag van 7 zetels.

De definitieve uitslag wordt op maandag 21 maart 2022 om 10.00 uur bekend gemaakt door de voorzitter van het Centraal Stembureau. Om 10.00 uur bekend gemaakt door de voorzitter van het Centraal Stembureau.

Het feestje voor de Gemeente Belangen Hoogeveen

Door Henk Boer

Geef een reactie