HOOGEVEEN – Het heren mix team van AV Heerenveen werd woensdag 22 juni tijdens de Bork uur estafette op de atletiekbaan overtuigend eerste. Het heren mix team legde in een uur tijd gezamenlijk een afstand af van 18.870 meter. Gevolgd door het team Mila Hoogeveen heren met een afstand van 17.795 meter. Derde werden de heren van loopgroep Koekange met een afstand van 16.009 meter. Bij de dames werd het team De Flash (mila dames HAC’63) eerste met het afleggen van een afstand van 17.997 meter. Tweede werd team Hey dames met een afstand van 15.065 meter en derde het damesteam HAC mix met 12.325 afgelegde meters.

De jeugd streed een half uur tegen elkaar. Het winnende jeugdteam van AV Impala legde een afstand af van 9.070 meter. Gevolgd door het meisjes team van Herqua/Prent met een afstand van 8.400 meter. Derde werd team Herqua/Prent jongens met een afstand van 8.277 meter.

Ook de G-lopers namen enthousiast deel aan de half uur en uur estafette en waren content met hun verdiende prijs. Het was zomers weer met hoog oplopende temperaturen. De verfrissingspost en verzorgingspost na finish zorgden voor een welkome verkoeling na iedere afgelegde estafette ronde.

De toon van de wedstrijd was gezellig, waarbij in tegenstelling tot traditionele individuele hardloopwedstrijden samen gestreden kon worden om de winst en samen plezier hebben tijdens het hardlopen voorop stond. In 2023 is er een nieuwe kans om tegen elkaar te strijden tijdens de Bork uur estafette.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: