ELIM – Zaterdag 8 september was het voor de 48e keer de feestweek die werd afgesloten met een traditionele jaarmarkt met een dahliacorso. Het begon vrijdagavond laat al dat er nog de ontbrekende dahlia’s moesten worden bezorgt. Bij gebrek aan eigen dahlia’s door de droogte van de afgelopen tijd moesten er ergens anders bloemen worden ingekocht.

De vrijwilligers van de Culturele Vereniging Elim zullen de Culturele Vereniging Elim niet zijn om hier een ingenieuze oplossing voor te bedenken. Dit was ook wel weer in de optocht te zien die eerst met een keuring vooraf om 13.00 uur. En dan weer voor 14.00 uur klaar te staan voor de optocht door de kern van Elim. Duizenden mensen wisten zich een favoriete plek aan de route te bemachtigen. (Maandag in “Met Koopman op Pad” meer hierover) (Hier de uitslagen met punten)

Ook de jaarmarkt aan de Dorpstraat van Elim trok veel bezoekers waar het droge weer en het najaarszonnetje een sfeer bracht, met meer dan 85 kramen en standhouders met veel snuisterijen, goedlachse mensen, jeugd die een ballon kregen van een voorbijtrekkende clown, de jeugd die kon ondervinden hoe het dorsen met een dorstvlegel vroeger er aan toe ging. En als hoogtepunt de act van de Ganzenfanfare een bijzondere straattheater door de unieke combinatie van mens, dier en muziek. De ganzen stalen de show tijdens de jaarmarkt. Een vrolijk en muzikaal straatgebeuren waar iedereen voor stil bleef staan!

Ook de politieke partijen waren er om hun netwerk uit te leggen, zoals het CDA, Gemeente Belangen, en de SP.

Ook de brandweer van Zwinderen wist de jeugd te amuseren met hun brandweeruitrusting wat tot vermaak van de jeugd leidde die in de gelegenheid werd  gesteld om een tennisbal van een gevarenpion te spuiten.

Vanaf het podium op de kruising van de Pereboomweg verzorgde de band 80 % NL uit Coevorden hun muzikale bijdrage, om de feest vreugde nogmaal eens te verhogen. Met een repertoire bestaande uit hits van het Nederlandse lied tot palingsounds.

[smoothslider id=’1′]

de brandweer van Zwinderen wist de jeugd te amuseren

Gerard Borchers

Sia Geersing

Door Henk Boer

Geef een reactie