Homemade voert actie tijdens Week Tegen Pesten

Hoogeveen – In het kader van de nationale Week Tegen Pesten is producent Homemade Productions op zoek naar jongens en meisjes tussen de 12 en 18 jaar om mee te zingen in de videoclip van de musical ‘SPIJT’.Spijt - smoviekopie

De musical is gebaseerd op het beroemde boek van Carry Slee en gaat over een jongen die gepest wordt en de gevolgen voor zijn omgeving en de kinderen op zijn school. De productie brengt een nog steeds actueel thema en probleem onder de aandacht. Met de videoclip vormen kinderen samen één stem en maken ze een vuist tegen pesten. De opnames van de clip vinden plaats op zaterdag 26 september. Alle informatie om mee te doen is te vinden op de website www.smovie.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 23 september 2015. De musical ‘SPIJT’ is op zaterdag 30 januari 2016 te zien in Theater De Tamboer.

Uit alle inzendingen worden de tien leukste, beste, mooiste en origineelste inzendingen geselecteerd en uitgenodigd voor de opnames in de studio. Iedereen die zich aanmeldt en naar één van de voorstellingen komt, mag het lied meezingen op het toneel. De cast van ‘Spijt de musical’ zal op zaterdag 19 september, aan de vooravond van de Week Tegen Pesten (21 t/m 25 september), te zien en te horen zijn in het televisieprogramma ZAPPLIVE op NPO3.

SPIJT de musical
Jochem wordt iedere dag gepest en getreiterd. David en Vera willen hem wel helpen, maar zijn te druk met zichzelf. Op het grote schoolfeest gaat het mis. Jochem wordt dronken gevoerd. Die nacht lijkt Jochem van huis weggelopen. Ze vinden zijn tas bij een meer in de buurt. Met ‘SPIJT’ brengt Homemade na ‘Afblijven’ opnieuw een opwindende en oorspronkelijk Nederlandse musical in de theaters. “We willen jongeren enthousiasmeren voor theater en ze ook daadwerkelijk mee laten doen in wat we maken. Participatie is daarom een belangrijk onderdeel tijdens onze producties, samen met educatie en communicatie. Zo slaan we een brug tussen makers en publiek,” aldus regisseur en producent Dick van den Heuvel.

‘SPIJT’ is één van de belangrijkste romans uit de jongerenreeks van Carry Slee. De verfilming in 2013 kreeg maar liefst 35 internationale prijzen, waaronder die voor Beste Europese Jeugdfilm. Dick van den Heuvel schreef het scenario van de film en tekent voor de musical voor het script en de regie. ‘SPIJT de musical’ gaat op zondag 11 oktober 2015 in première en is daarna in meer dan 80 theaters in heel Nederland te zien. Voor meer informatie en de complete speellijst: www.spijtmusical.nl.

Door Henk Boer

Geef een reactie