PESSE – Afgelopen donderdagavond was het alweer de 15e editie van het Giga G Festival in Pesse. Dit festival wordt altijd gehouden voorafgaand aan Muziekweekend Pesse. En wordt georganiseerd door Stichting Activiteiten voor Jongeren met een Beperking. De feesttent aan de Hendrik Reindersweg 5 in Pesse. Vulde zich met zo’n 2300 feestgangers die werden verwelkomd door de Blaaskapel De Knollenplökkers uit Ruien.

Foto’s bestellen van de avond

Tekst verder onder de foto

De avond begon met Monique Smit, die onder andere haar populaire nummer “Blijf je vanavond” zong. Na enkele nummers was de sfeer al goed. René Karst bracht zijn hits “Dat Interesseert Me Echt Geen Ene Reet”. “Atje Voor De Sfeer” en “Soms zit het tegen”.

Natuurlijk mocht William Bossong van Mooi Wark niet ontbreken. Hij was niet alleen presentator, maar ook gitarist en zanger van de band Mooi Wark. Samen met de band wisten ze het publiek op te zwepen. Met nummers als “In de blote kont” en “Daor heb ik schijt an”.

De hekkensluiter van het festival was zanger Jannes, een van de grootste fans van het evenement. Zijn lied “Mijn naam is Jannes” werd luidkeels meegezongen door het publiek. Met “Ik Wil je een beetje beetje meer” werd het een lawaaiige avond in de tent.

Het 15e Giga-G-Festival was weer één succesvolle editie, en daar is Bert Otten, een van de bestuursleden van de stichting, trots op.

Door Henk Boer

Geef een reactie