Hoogeveen – De Cascaderun is voor jong en oud. Maar wat als je door een beperking niet in staat bent om 5 Engelse mijl te lopen en je wel graag mee wilt doen? Dan kun je je aanmelden voor de Giga-G Cascaderun. Dit jaar staat voor het eerst dit onderdeel op het programma.runner

De Giga-G Cascaderun gaat over een parcours van 1,1 km en start 17 april om 13.00 uur. De start- en finishlocaties zijn gelijk aan de andere afstanden van de Cascaderun.

Begeleiding
Er zijn vrijwilligers aanwezig om de deelnemers te begeleiden naar de start en vanaf de finish. Deelnemers nemen zelf begeleiding mee om mee te lopen om te ondersteunen. Uiteraard zijn hulpmiddelen, zoals een rolstoel of een rollator, toegestaan.

Clinics
Als voorbereiding op deze run worden gratis clinics georganiseerd speciaal voor deelnemers en hun begeleiders. Gerrit Voortman en Henri Martens, beide trainers bij HAC’63, verzorgen deze. Drie clinics vinden plaats op de atletiekbaan van HAC’63 in Hoogeveen. Ze worden gegeven op: 31 januari, 28 februari en 20 maart van 10.30 tot 11.30 uur. Opgave is gewenst, maar is niet noodzakelijk. Dit kan via het mailadres gigag@cascaderun.nl. Wel moet je zelf voor begeleiding zorgen, wanneer je die nodig hebt.

Testloop
De vierde en laatste clinic is een testloop over het parcours van de Giga-G Cascaderun. Zo kunnen lopers en hun begeleiders alvast het parcours verkennen en een beetje sfeer proeven. Deze testloop is op zondag 10 april, een week voor de Cascaderun. De start is om 11.30 uur vanaf het gemeentehuis in Hoogeveen aan de Raadhuisstraat. De finish is in de Hoofdstraat, waar dan ook de lopers van de Run2Day testloop binnen komen.

Inschrijven
Inschrijven kan op www.cascaderun.nl daar is ook meer informatie te vinden over de Giga-G Cascaderun. Staat de vraag er niet tussen, dan kan er een mail worden gestuurd naar gigag@cascaderun.nl.

Door Henk Boer

Geef een reactie