HOOGEVEEN – Goed nieuws voor de inwoners van Elim, Hollandscheveld, Nieuweroord, Nieuwlande, Noordscheschut, Tiendeveen en het buitengebied. Er is voldoende animo voor glasvezel om de aanleg te starten. Inwoners van de dorpen en het buitengebied van de gemeente Hoogeveen, die zich nog niet hebben aangemeld voor glasvezel, maar alsnog mee willen doen, kunnen zich nog tot 17 december 2021, zonder extra kosten, aanmelden via gavoorglasvezel.nl. De voorbereiding van de bouw, het schouwen, start volgende week in Noordscheschut.

Wethouder Jan Zwiers: “We kunnen voor wonen, werken en zorg de toekomst in”
“Dit is goed nieuws voor Elim, Hollandscheveld, Nieuweroord, Nieuwlande, Noordscheschut, Tiendeveen en het buitengebied. Met de aanleg van glasvezel krijgen we die goede infrastructuur, die het mogelijk maakt dat we voor wonen, werken en zorg ook in de dorpen en in het buitengebied van Hoogeveen, de toekomst in kunnen gaan” zegt wethouder Jan Zwiers van de gemeente Hoogeveen. “Juist in deze tijd merken we hoe belangrijk het is om over stabiel en snel internet te beschikken. Bijvoorbeeld om te kunnen thuiswerken, onderwijs te volgen of sociale contacten te onderhouden. Glasvezel kan daarvoor veel voordelen bieden.

We zijn dan ook blij dat inwoners langer de mogelijkheid krijgen om zich in te schrijven. We hebben goede afspraken gemaakt met RENDO Fiber en DELTA Fiber Netwerk over de kwaliteit van de aanleg. Wat ons betreft kunnen we starten.”

Lokale inzet onmisbaar
Marcel Rijpstra, projectleider bij DELTA Fiber Netwerk: “Direct na de start van de campagne is er veel werk verzet in Elim, Hollandscheveld, Nieuweroord, Nieuwlande, Noordscheschut, Tiendeveen en het buitengebied, om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk glasvezel komt. Dorpsraden, ambassadeurs, verenigingen en lokale verkopers hebben zich enthousiast ingezet om inwoners te overtuigen van het belang van glasvezel. Met succes, want mede daardoor ontstond er direct een mooie sprint in het aantal aanmeldingen. We zijn dan ook erg verheugd te kunnen melden dat de dorpen en het buitengebied van Hoogeveen zich verzekerd hebben van de komst van glasvezel!”

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws, de planning en de werkzaamheden. Meer informatie is ook te vinden op de website gavoorglasvezel.nl.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: