Verslag: Christian Zuidema – Samenvatting/interview: Gerjo Stegeman

Het was een prima weekend voor Hoogeveen. Zelf won het met 3-0 thuis tegen Dalen, terwijl koploper Dieze West en SVBO beide punten verspeelden. Een tweede plek op slechts één punt van de koploper is het gevolg.

Hoogeveen – Dalen
Voor de wedstrijd was er eerst reden om Marco Santing en Raimon Benjamins te huldigen vor hun respectievelijk 100e en 250e duel in het eerste elftal. Bloemen voor twee rasechte Hoogeveeners. Zeker Santing speelde bovendien centraal achterin met Peltjes een sterke wedstrijd. Ondanks dat en de ruime uitslag ging het helemaal niet zo eenvoudig voor Hoogeveen. Weliswaar was Hoogeveen bijna continu in balbezit, zorgde het voor de meeste dreiging en was het zichtbaar beter dan Dalen, maar de gasten waren fanatiek, trokken zich goed terug en wisten het aanvalsspel van Hoogeveen vrij goed te ontregelen. Voor de rust ontspande zich daardoor een eenzijdige wedstrijd waar niet meteen het bloed sneller van ging stromen. Logisch ook. Veel wind, koud, een glad veld een tegenstander die niet echt wilde voetballen. Al te veel kansen waren er dan ook niet.

Proberen
Hoogeveen probeerde het wel en zag vooral dat Mohamed op rechts zijn tegenstander veelvuldig de baas was. Nadat Peltjes de bal na een corner al eens over de lat schoot, was het na zes minuten ook Mohamed die doorbrak. Dit keer echter vanaf links. Zijn inzet ging voor Hoogeveen helaas net naast. Dalen was nauwelijks gevaarlijk, maar zag in de 16e minuut wel Venhorst ontsnappen. Hij speelde de bal net te ver voor zich uit en Benjamins kon eenvoudig ingrijpen. Via een goede kopbal van Peltjes was het wederom Hoogeveen dat voor gevaar zorgde, maar de beste kansen moesten nog komen. Duarte was in de 26e minuut los en schoot een open kans net voorlangs. In de 32e minuut was Manning dichtbij, toen hij een voorzet van Mohamed vanuit lastige positie naast werkte. Het bleef echter bij een 0-0 ruststand. Ook na de rust was het spelbeeld eenzijdig. Hoogeveen probeerde gaten in de defensie van Dalen te vinden en had de bal in de ploeg. Maar het vinden van die gaten ging moeizaam. In sommige fases lag het tempo gewoonweg wat te laag en Dalen verdedigde toch heel behoorlijk. Sterker nog, in de 59e minuut was het nota bene de ploeg uit Dalen dia na een corner via Harkes de lat raakte.

Geduld
In een wedstrijd zoals deze zondag is het vaak zaak het geduld te bewaren en niet vergeten de bal rond te laten gaan. Dat deed Hoogeveen. Hoewel het dus niet groots speelde, trok het wel volwassen de zege over de streep. In de 70e minuut was het op links Giovanni Duarte die goed voorzette en was het Marco Hartman die vallend en al weer eens het duel open brak: 1-0. Hierna was het invaller Marcel Linthorst die nog even liet zien prima te kunnen voetballen. In de 72e minuut nam hij, nadat Manning goed het overzicht had bewaard, de bal goed aan, draaide vrij en schoot prima in de verre hoek: 2-0. Het duel was gespeeld.

Linhorst had na een fraaie pass van Manning in de 81e minuut de 3-0 nog op de slof, maar schoot over. Wel had hij in de 85e minuut een goede actie in huis, wist hij de vrijstaande Manning te bereiken en maakte hij ook nog de 3-0. Het leidde uiteindelijk tot een dik verdiende overwinning die bovendien met een blik op de concurrentie er een prima weekend van maakte voor Hoogeveen. De ploeg doet weer volledig mee op de bovenste plaats. Niet verkeerd natuurlijk.

Hoogeveen – Dalen: 70e Hartman 1-0, 72e Linhorst 2-0, 85e Manning 3-0
Geel: Manning (Hoogeveen), Meppelink, Koster, Sinnema (Dalen)
Opstelling Hoogeveen: Benjamins, Freriks, Peltjes ,Santing, Lamberink, Huizing (63e Linthorst), De Lange, Manning, Duarte, Hartman, Mohamed (80e Vreeling) Toeschouwers: 375

 

Door Henk Boer

Geef een reactie