HOOGEVEN – Omzien naar elkaar, elkaar wat helpen in de gezamenlijke tuin en gewoon prettig wonen. Ouderwets? Niet als het aan Woonconcept ligt. Binnenkort starten zij de woonvorm: Goede Buren. De Leliestraat in Hoogeveen krijgt de primeur met zes woningen. Vanaf vandaag, 8 november 2021, kunnen woningzoekenden reageren op de advertentie via www.thuiskompas.nl.

‘Splinternieuwe’ woningen
De zes eengezinswoningen werden voorheen door een zorginstelling gehuurd. Op dit moment worden de huizen gerenoveerd. Omdat deze huizen tegelijkertijd worden verhuurd, past dit goed bij de nieuwe woonvorm. Jesca van der Kolk is medewerker Verhuur bij Woonconcept: “De woonvorm Goede Buren past goed bij mensen die op zoek zijn naar een fijne plek om te wonen en die hun best willen doen voor hun eigen woonomgeving. Met elkaar zorgen voor een fijne tuin, elkaar groeten in het voorbijgaan en misschien de buren helpen met het een of ander als dat nodig is”.

Prettig contact met de buren
De woningen worden niet automatisch toegekend aan degene die het langst staat ingeschreven. Belangrijk is dat een woningzoekende zich aangetrokken voelt tot de woonvorm en echt iets wil bijdragen. “Bewoners hoeven geen beste vrienden van elkaar te worden of dagelijks bij elkaar op de koffie te komen. Maar we vinden het wel belangrijk dat de nieuwe bewoners samen aan de slag gaan met de tuin, waarbij wij als Woonconcept natuurlijk ook een steentje bijdragen”, zegt Jesca.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: