Hoogeveen – In navolging op de senioren, zijn ook de junioren begonnen aan de competitie. In Heerde kwamen maar liefst vier ploegen van HAC’63 in actie. En met succes. Want veel van onze atleten wisten top 10 plaatsen af te dwingen.

De jongens junioren C behaalde 4941 punten en sloten de dag daarmee als zesde af. De beste prestaties van de dag waren voor Lars Mulder en Wilbert Knol eindigde op het onderdeel hoogspringen op een gedeelde zevende plek. Zijn sprong van 1.45 meter leverde hem 582 punten op. Een zesde plaats was er voor Wilbert Knol op het onderdeel kogelstoten waar hij 375 punten voor kreeg. Maar Milan Luteijn, Marco Baas en Bart Koster wisten de meeste punten voor HAC’63 te scoren. Deze drie atleten alleen waren al goed genoeg voor bijna 3000 punten.

Ook de meisjes Junioren C eindigde op een zesde plaats. Maaike Geerling wist in haar eentje 1100 punten te scoren. Maar er is altijd baas boven baas, want Rasmillea Latulola wist zelfs 1351 punten te verzamelen. Rasmillea wist dit onder andere voor elkaar te krijgen door haar twee vierde plaatsen op het onderdeel kogelstoten en discuswerpen. Ook werd ze gedeeld negende op de 80 meter sprint.

Maaike Geerling zal iets minder blij zijn met haar zesde plaats bij het onderdeel hoogspringen. Nadat ze onlangs haar pr aanscherpte naar 1.55 meter kwam ze vandaag niet verder dan 1.45. Maar haar zesde plaats op het onderdeel hordelopen zal daarom misschien wel weer mooier zijn. Ook de estafetteploeg, bestaande uit; Maaike Geerling, Samantha Vondeling, Maud Blijleven en Rebecca Leune, wist een zesde plaats op hun naam te zetten. De 436 punten die ze hiervoor hebben ontvangen zorgde voor een totaal aantal punten van 4258.

De jongens junioren D traden met 3 atleten aan de start van het competitieseizoen. Hierdoor konden niet alle onderdelen bezet worden. Dit zorgde er mede voor dat ze op een negende plaats eindigde. Daan Bartelds wist 1369 punten te scoren. De meeste van deze punten had hij te danken aan zijn tweede plaats op het onderdeel hoogspringen. Ook zijn zesde plaats op het onderdeel speerwerpen viel in positieve zin op. Ook Julian Hogenkamp wist meer dan 1000 punten op zijn naam te zetten. De meeste van deze punten wist hij te scoren op de 1000 meter, waar zijn tijd van 3:35, 46 446 punten opleverde. Maar zijn beste eindresultaat was op het onderdeel kogelstoten waar hij op een vijfde plaats eindigde. Het derde teamlid, Ruben Kreeft, wist op de onderdelen verspringen en de 1000 meter 728 te verdienen. Hij zorgde met deze punten ervoor dat het punten totaal van HAC’63 bij de jongens junioren D op 3218 kwam te staan.

Met 3227 punten wisten de meiden junioren D een zevende plaats af te dwingen. Puur kijkend naar de klassering was de beste prestatie van HAC’63 voor Thirza Annema. Zij wist op het onderdeel speerwerpen als derde te eindigen. Haar worp van 19.09 meter leverde het team 306 punten op. Maar Marielle Lensen wist op het onderdeel kogelstoten, waar zij als vierde eindigde, 367 punten te scoren. En ook Lotte Bonimbie wist met 353 punten op hoogspringen een flinke duit in het zakje te doen. De meeste punten werden echter behaald door het estafette team. Lieke Geerling, Denise Buning, Lotte Bonimbie en Thirza Annema wisten als vierde over de finish te komen. Het leverde hen 475 punten op.

Door Henk Boer

Geef een reactie