Drachten/Hoogeveen- afgelopen zaterdag stond de tweede competitiedag op het programma voor de junioren C en D van HAC’63. Een team van in totaal 21 atleten ging naar Drachten om daar de punten voor HAC’63 binnen te slepen. Vooral het onderdeel hoogspringen zorgde voor mooie resultaten.HAC'63 logo

De jongens junioren C behaalden een zevende plaats met 3329 punten. Vooral de prestatie van Marco Baas bij het onderdeel hoogspringen viel op. De 1.40 meter was namelijk een verbetering van zijn persoonlijk record met 10 centimeter. Bij de meiden ging het helemaal als een speer. Een zesde plaats met 4763 punten is een mooi resultaat. Maaike Geerling liet zien dat ze haar goede vorm op het onderdeel hoogspringen vast kon houden door 1,50 meter te springen. Ook Britt Roos liet zien in topvorm te zijn toen ze het clubrecord op de 800 meter verbeterde naar een tijd van 2:24,71. Het was ook spannend voor de meiden of ze het clubrecord zouden verbreken op de 4×80 meter estafette. Maar daar kwamen ze net negenentwintig honderdste voor te kort.

Een niveau lager lieten de D junioren van HAC’63 ook mooie prestaties zien. Voor de Jongens resulteerde dit in een zevende plek met een puntentotaal van 3271. Ook hier was het onderdeel hoogspringen dat de aandacht verdient. Lars Mulder komt met zijn 1,50 meter dicht bij het hoogspringrecord dat al sinds 2002 op 1,55 meter staat. De meiden junioren D belandde helaas op een laatste plaats, maar dat komt mede doordat ze met een incompleet team op pad waren gegaan.

De junioren waren niet de enige die goede prestaties leverden. Kogelstootster Charlene Okken is namelijk in topvorm. Had ze vorig jaar nog moeite om in de 14 meter te stoten, stootte ze dit weekend een nieuw persoonlijk record van 14,85 meter. Door deze stoot verdient ze een plaats in de Nationale ranglijst aller tijden op dit onderdeel. En eerder vorige week liet Erik Leusink zijn ambities op de baan zien. Zijn doel om onder de 15 minuten te lopen op de 5000 meter is weer dichterbij gekomen toen hij in Nijmegen 15;07.68 liep.

Door Henk Boer

Geef een reactie