Steenwijk/Hoogeveen – Na een aantal maanden indoor is het buitenseizoen nu echt aangebroken. Op zaterdag waren een aantal junioren van HAC’63 naar Steenwijk afgereisd om mee te doen aan de jaarlijkse Trainingspakkenwedstrijd.hac63

Bij de meisjes junioren D deden Nina de Haes en Maud Blijleven mee aan de 60 meter sprint. In de series wist Nina zich te plaatsen voor de finale waarin ze uiteindelijk in een tijd van 9.37 net buiten het podium viel. Beide dames deden ook mee aan de onderdelen verspringen. Maud en Nina behaalden allebei bij zowel het verspringen als de eerder genoemde sprint een persoonlijk record. Maar daar bleef het niet bij voor de dames, want ze behaalden ook een persoonlijk record op de 1000 meter. Aan deze afstand deed ook Britt Roos mee. Zij won deze afstand met een nieuw clubrecord van 3.09.71.

Een categorie hoger liet Maaike Geerling zien wat ze in huis heeft. Net als Nina bij de D’s wist Maaike de finale van de sprint te bereiken. De 80 meter sprint finale wist ze af te sluiten met een nieuw persoonlijk record. Maar ook voor Maaike stonden er nog meer onderdelen op het programma. Kogelstoten ging helaas niet helemaal zoals ze gehoopt had. Maar dat maakte ze ruimschoots goed met het onderdeel hoogspringen, welke ze wist te winnen met een hoogte van 1.45 meter hiermee is ze slecht 5 cm verwijderd van het clubrecord dat al sinds 1998 in handen is Mieke Luten.

Door Henk Boer

Geef een reactie