Hoogeveen – Dit jaar werd het evenement op een ander locatie georganiseerd dan gewend, (normaal sportcentrum Papendal) en nu op het sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem streden de beste luchtgeweer- en luchtpistool-schutters uit Nederland in verschillende categorieën, van junioren tot senioren, van senioren tot veteranen.

Om de Nederlandse titels in de verschillende Olympische disciplines die het luchtdrukschieten rijk is. Voor de Hoogeveensche Schiet Vereniging waren zes schutters uitgenodigd door de K.N.S.A, vijf geweer en één pistool.

Veteranen Pistoolschutter Willem Huttinga behaalde een gouden medaille bij de discipline 5 schots luchtpistool 10 meter met een score van 25 punten.

Belangrijk kenmerk van deze tamelijke nieuwe discipline is snelheid: de schutter moet vijf keer schieten binnen 10 seconden. Schutters maken daarbij gebruik van een aangepast luchtpistool voorzien van een 5-schots magazijn. Daarnaast worden er geen schietschijven gebruikt maar is er een elektronische trefferregistratie waardoor direct zichtbaar is of een treffer is gemaakt, alsmede welke score. Daarmee is het een discipline die zowel schutter als publiek zal boeien!

Juniorschutster Daphne van Leeuwen uitkomend in de B-klasse Dames wist zich met een score van 381,5 punten in de voorronde en 192 in de Olympische finale de zilveren medaille veilig te stellen.
Ook A-Junior Stefan van de Belt met een score van 598,3 wist zich als zesde te qualificeren voor de Olympische finale, maar in die finale waar eerst acht schoten moeten worden gelost, had Stefan een 7,9 en een 8,6 en dat is op dat niveau funest en eindigde op de achtste plaats in de finale.

Bij 10 meter Luchtgeweer Veteranen waren drie schutters uitgenodigd, Geert Duinkerken, Gerrit Jan Somberg en Nico van Winden, dit weekend hadden de veteranen het vizier niet op scherp staan, Geert werd met een score van 354,7 punten 19 de, Gerrit Jan een score van 345,9 punten 21 ste, en Nico met een punten aantal van 335,0 punten werd 22 ste.

Alle uitslagen en enkele foto’s van de prijsuitreiking zijn te zien op de website van de Hoogeveensche Schietvereniging www.hsvhoogeveen.nl .

Het schietseizoen wat betreft wedstrijden is nu afgelopen en die beginnen medio september weer, enkele leden zijn nog bezig met de interne competitie, daarom zijn belangstellenden in de schietsport nog steeds op dinsdagavond vanaf 19.00 uur hartelijk welkom in ons clubgebouw aan de Achteromsedijk 8g. Men hoeft geen eigen wapen te bezitten die worden door de vereniging beschikbaar gesteld.

Geef een reactie