Hoogeveen – Op vrijdagavond 19 februari geeft het G-orkest van de christelijke muziekvereniging “Wilhelmina” een concert in het Wilhelmina Muziek Centrum aan de Groenewegenstraat 27b. (achterzijde Praxis) in Hoogeveen.

Kerk diens met medewerking van het G Orkers van Wilhelmina in De Opgang.
Kerk diens met medewerking van het G Orkers van Wilhelmina in De Opgang.

Muzikale gasten zijn: Het mannenkoor “De Dickinger Geuzen” uit De Wijk. Het G-orkest van Wilhelmina bestaat al weer ruim 10 jaar. Op 20 september 2004 startten een aantal leden van Wilhelmina met een aantal vrijwilligers Een muziek uur voor mensen met een lichamelijke- en of een verstandelijke beperking. Er werd begonnen met 15 muzikanten van de stichtingen “Visio”, “De Leite” (Nu Promens Care) en “Philadelphia”

Het orkest is uitgegroeid tot 25 leden en staat onder leiding van Jaap Scholing. De afgelopen jaren heeft het G-orkest opgetreden in kerken, in de Tamboer op het jaarlijkse Familieconcert van Wilhelmina en op festiviteiten van het Hoogeveense project “Smederijen” in Krakeel en onlangs nog in “Het Jannes van der Sleedenhuis. (Afd. “De Vecht”.) Het koor “De Dickinger Geuzen” is opgericht op 3 september 1999 en bestaat uit mannen in de leeftijd van 40 jaar tot 80 jaar.

Het koor staat onder leiding van Irene van Wijk en het repertoire bestaat uit zeemansliederen, en vlot in het gehoor liggende liederen. Het koor treedt op, op dorpsfeesten, wintermarkten, koffieconcerten en in verzorgingstehuizen, De Dickinger Geuzen zijn inmiddels een begrip in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijsel en treedt ook in Duitsland op begeleidt door drums en accordeons. Het concert begint om 19.30 uur en de entree is gratis.

Door Henk Boer

Geef een reactie