Hoogeveen – De Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso en het Sallands Bach koor geven donderdagavond 9 april een bevrijdingsconcert in theater De Tamboer. Dit concert wordt door het ministerie van Defensie aangeboden aan de inwoners van Hoogeveen. Vanaf vandaag kunnen er gratis kaarten worden opgehaald bij theater De Tamboer. Er zijn ongeveer 350 kaarten beschikbaar. Het concert begint om 20.15 uur.

Het concert is een landelijke primeur.
De teksten zijn geschreven door Stef Bos. De componist van het stuk is Carl Wittrock. En één van de solisten is de sopraan Johannette Zomer. Dit bevrijdingsconcert wordt gehouden in het kader van 70 jaar bevrijding van Hoogeveen.Wethouder Erik Giethoorn: ‘Op donderdag 9, vrijdag 10 en zaterdag 11 april staan we stil bij dit bijzondere moment.

Dit doen we met een voorstelling over oorlog en vrede speciaal voor de leerlingen van de groepen 7 en 8, een gratis toegankelijk bevrijdingsconcert voor de inwoners van Hoogeveen, een defilé voor het gemeentehuis en ook de koopzaterdag in het centrum staat in het teken van 70 jaar bevrijding.’ Meer informatie op www.dehoofdletterh.nl 70-jaar-bevrijding.nl.

Bron: gemeente Hoogeveen

Door Henk Boer

Geef een reactie