Kabouters VV Hoogeveen

Hoogeveen – Een uitkomst. Dat is de verplaatsing van het gratis kaboutervoetbal van de zaterdag naar de zondag. Ouders zijn op zaterdag vaak druk met het halen van de boodschappen of de andere kinderen uit het gezin die sporten. VV Hoogeveen biedt ze nu de mogelijkheid om de jongste telgen kennis te laten maken met de voetbalsport op de voor de jeugd voetballoze zondag.

Kabouters VV Hoogeveen

De tijd dat je vanaf je zesde pas kon voetballen bij een voetbalclub is al lang voorbij. De voetbalvereniging Hoogeveen was één van de voorlopers met het aanbieden van een voetbaltraining voor 4- en 5-jarigen. Inmiddels is het zogenaamde ‘Kaboutervoetbal’ niet meer weg te denken. Het is ook ideaal voor ouders om te kijken of de voetbalsport iets voor hun kind is, aangezien deelname bij Hoogeveen gratis is.

Voetbalschool
Inmiddels is het kaboutervoetbal gekoppeld aan de succesvolle voetbalschool op zondagochtend. Een uur lang worden er allerlei spelvormen aangeboden, waarbij telkens gebruik wordt gemaakt van de bal. Natuurlijk komen er dan voetbaltechnische aspecten aan de orde. Dat gebeurt op een speelse manier. Zonder dat ze het zelf doorhebben pikken de kinderen veel op. Het plezier staat hierbij voorop.
In de genoemde leeftijdscategorie is het voor ouders lastig om te kiezen voor een sport waar meteen contributie voor betaald moet worden. Het is erg laagdrempelig. Mensen hoeven geen lid te worden en kunnen spontaan de training bezoeken elke zondag vanaf 10.00 uur. Ouders en kinderen die twijfelen moeten dan ook gewoon een keertje langskomen!

De kaboutertraining is iedere zondag van 10.00 uur tot 11.00 uur bij VV Hoogeveen. Opgave kan via Petra Bijleveld, 06-537 110 88.

Foto: Maaike Wanders.

Geef een reactie