Vrijwilligerscollege Hoogeveen houdt 26 januari in samenwerking met het Netwerk Dementie Drenthe een gratis training voor vrijwilligers en mantelzorgers die te maken hebben met ouderen met geestelijke achteruitgang.

Inhoud
Met het ouder worden willen de meeste mensen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen met zo min mogelijk zorg. Als de geestelijke vermogens afnemen is de juiste hulp van vrijwilligers en mantelzorgers belangrijk.
Deze training gaat onder andere in op de volgende vragen. Wat is dementie en wat is het verschil met vergeetachtigheid? Welke soorten dementie zijn er? Aan welke symptomen kan ik dementie herkennen? Hoe ga ik ermee om?

Over netwerk dementie Drenthe
Het Netwerk Dementie Drenthe is een samenwerkingsverband van aanbieders en lokale overheden voor de dementiezorg in Drenthe. Voor deze training werkt het netwerk samen met de Zorgschool, een opleidingsinstituut voor leerbehoeften in de zorg. De training wordt gegeven door Guus Rasker, verpleegkundig docent aan de Zorgschool.

Meer informatie en aanmelding
De training vindt plaats van 14.00 tot 17.00 uur in het kantoor van SWW,
Het Haagje 119 in Hoogeveen. Ontvangst is vanaf 13.30 uur. Informatie en aanmelding kan via e-mail: vc@vrijwilligershoogeveen.nl of telefonisch 0528-278855.

Door Henk Boer

Geef een reactie