Hoogeveen – De tijd dat je vanaf je zesde pas kon voetballen bij een voetbalclub is al lang voorbij. De voetbalvereniging Hoogeveen was één van de voorlopers met het aanbieden van een voetbaltraining voor 4- en 5-jarigen. Inmiddels is het zogenaamde ‘Kaboutervoetbal’ niet meer weg te denken.

Kaboutervoetbal_VVHoogeveen (2)
Foto: Gerjo Stegeman

Het is ook ideaal voor ouders om te kijken of de voetbalsport iets voor hun kind is, aangezien deelname bij Hoogeveen gratis is. Vanaf zaterdag 6 februari starten de trainingen op het veld weer.
‘Ieder jaar is het weer een verrassing hoeveel animo er is voor het Kaboutervoetbal. Tot nu toe overtreft het telkens weer onze verwachtingen’, vertelt jeugdcoördinator Henri Reinders. Hij legt uit wat ouders mogen verwachten. ‘Een uur lang worden er allerlei spelvormen aangeboden, waarbij telkens gebruik wordt gemaakt van de bal. Natuurlijk komen er dan voetbaltechnische aspecten aan de orde. Dat gebeurt echter niet heel gericht. Zonder dat ze het zelf doorhebben pikken de kinderen veel op. Het plezier staat hierbij voorop.’
In de genoemde leeftijdscategorie is het voor ouders lastig om te kiezen voor een sport waar meteen contributie voor betaald moet worden. ‘Het is erg laagdrempelig. Mensen hoeven geen lid te worden en kunnen spontaan de training bezoeken elke zaterdag vanaf 10.00 uur. Ouders en kinderen die twijfelen moeten dan ook gewoon een keertje langskomen op een zaterdagochtend! In de leeftijd van 4 tot 6 jaar kan er ook van alles gebeuren. Iemand die op z’n vierde nog gras aan het plukken is, kan op z’n zevende wel een heel gedreven voetballer zijn’, aldus Reinders.
De kaboutertraining is iedere zaterdag van 10.00 uur tot 11.00 uur bij v.v. Hoogeveen. Opgave kan via ikesanting@vvhoogeveen.nl of door te bellen met Ike Santing, 06-41539861.

Door Henk Boer

Geef een reactie