Hoogeveen – Eerstejaarsstudenten van de Business School gaan samen met studenten van een Duitse school uit Lingen marktonderzoek verrichten over de grens. Vorige week is het gezamenlijke project van start gegaan.

De eerstejaars hebben onlangs een uitstroomrichting gekozen. Deze klas koos voor de opleiding Junior Accountmanager (B2HBO) een versneld traject naar het HBO of de opleiding Assistent-manager internationale handel (International Business). Zij gaan in Duitsland marktonderzoek doen voor Gebben Motoren uit Rogat, De Jong Automotive uit Coevorden, Jonge Beer Brouwerij uit Hoogeveen, ByTheWay Bermherstel uit Ruinen en Campodoor Camping & Outdoor uit Hoogeveen. De studenten uit Lingen kijken wat de mogelijkheden voor Duitse bedrijven zijn in Drenthe.

Europark
Naast een eerste kennismaking tussen de twee scholen werd er dinsdag 28 februari ook een bezoek gebracht aan Europark Coevorden-Emlichheim. Het bedrijvenpark ligt op de grens en hebben de studenten verschillende grensoverschrijdende activiteiten laten zien. “Op deze manier willen we de blik van studenten verruimen. Er zijn namelijk volop kansen en mogelijkheden vlak over de grens” vertelt docent Jan Veldkamp.

Alfa-college biedt internationale kansen
Het Alfa-college stimuleert studenten om internationale ervaring op te doen. Naast internationale projecten is het ook mogelijk om bijvoorbeeld stage te lopen in landen als Duitsland, Engeland, Spanje, Malta of Curaçao. Ook kunnen studenten naast de opleiding het certificaat ‘Cambridge Business English’ halen.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Door Henk Boer

Geef een reactie