HOOGEVEEN – Gemeenten Hoogeveen, De Wolden en Midden-Drenthe zijn het alsnog eens geworden over de nieuwbouwplannen voor leerwerkbedrijf Stark. Daardoor kan op korte termijn begonnen worden met de bouw. Plannen om te verhuizen waren er al, maar De Wolden miste duidelijkheid over hoe Stark er in de toekomst uit zou zien en wat voor vorm van nieuwbouw daar bij past. Bij Stark werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “We hebben nu meer zicht op de toekomst gekregen en hebben met elkaar geduid dat de toekomstmogelijkheden die er zijn, voldoende zijn”, zegt Jeroen Westendorp, voorzitter van het Stark-bestuur en wethouder van Hoogeveen. “We kunnen genoeg blijven aanbieden.”

Vertraging kost geld
Doordat het besluit over nieuwbouw werd uitgesteld, valt de verhuizing wel duurder uit. Er werd uitgegaan van maximaal 1,1 miljoen euro aan extra kosten door onder andere stijgende bouwkosten. Nu gaat Westendorp uit van een ton extra. “Je moet langer in het huidige pand blijven, daar betaal je huur voor en kosten voor elektra.” Stark zit nu in een pand aan de Dieselstraat in Hoogeveen.

Het nieuwe gebouw komt aan de Plesmanstraat in Hoogeveen. Westendorp: “Ik weet dat de bouwers klaar staan, maar wanneer de eerste spade de grond in gaat weet ik niet. Zij hopen in de zomer van 2024 klaar te zijn. Daarna volgt de verhuizing.” Dat is naar verwachting in september volgend jaar.

Blij
Medewerkers van Stark zijn inmiddels op de hoogte van de verhuizing volgend jaar. Volgens Westendorp werd er blij gereageerd nu ze weten waar ze aan toe zijn. “En ook als voorzitter van het bestuur ben ik blij dat we het besluit hebben kunnen nemen.”

Door Henk Boer

Geef een reactie