Hier een link voor het downloaden van de foto voor publikatie (rechten vrij)

HOOGEVEEN – De zomereik aan de Albartsweg in Hollandscheveld heeft de gemoederen flink beziggehouden de afgelopen tijd. Het College van Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen had een kapvergunning aangevraagd. Zodat deze boom ( die op een beschermde bomenlijst staat) plaats kan maken voor een transformatorhuis. Ten behoeve van de mogelijke komst van een grote yoghurtfabriek.

Dit besluit schoot GroenLinks lid Crista Berenpas in het verkeerde keelgat. Zij startte een petitie voor het behoud van deze prachtige boom. Deze petitie heeft inmiddels ruim 7000 (!) handtekeningen opgeleverd. En de boom ging zelfs viraal op Twitter na een tweet van Fake ten Caat uit Hoogeveen. Een retweet van mr. Pieter van Vollenhoven hielp daar overigens enorm bij. Heel Nederland kwam in actie voor de zomereik! Er zijn inmiddels de nodige bezwaren aangetekend tegen de kap van de boom. En na een goed gesprek tussen de gemeente en de actievoerders. Kijkt de gemeente nog een keer wat er mogelijk is om de boom te sparen.

In de tussentijd componeerde Bertus ten Caat een heus protestlied voor de zomereik. Dit lied wordt in een meezingversie uitgevoerd tijdens het actiemoment. Daarnaast zal klimaatburgemeester Grietje Loof een toespraak houden. En zal Crista Berenpas de opbrengst van de petitie overhandigen aan wethouders Zwiers.

Alle belangstellenden zijn van harte welkom. Bij deze ludieke actie op woensdag 17 mei a.s. om 16.30 uur bij het Raadhuis in Hoogeveen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: